Tocăniță de varză de Bruxelles

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

500 gr. varză de Bruxelles

1 borcan (400 gr) roșii (prunișoare) în suc de roșii (sau alte tipuri de roșii)

1 ceapă

1/2 căpățână usturoi românesc

3 linguri pastă de ardei roșu (sau doi ardei roșii proaspeți, tăiați cubulețe)

1 cartof

3 crenvurști vegetarieni (am folosit de la Inedit)

câteva linguri de arahide

mărar

sare

ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartoful se fierbe în puțină apă, ca pentru piure. Apoi se blendează împreună cu apa în care a fiert și se obține un fel de sos pe care-l vom folosi pentru a îngroșa sosul de la mâncărică.

Ceapa tocată mărunt se sotează în suc propriu împreună cu usturoiul. Se poate adăuga un praf de sare pentru a se înmuia mai bine. Eventual, puneți și două linguri de apă, dacă nu aveți o tigaie antiaderentă bună.

Se adaugă roșiile tocate (împreună cu sucul în care sunt conservate) și pasta de ardei (sau ardeii). Se fierbe acest sos la foc mic cam 10 – 15 minute, apoi se pun verzele de Bruxelles întregi, spălate bine și curățate de frunzele exterioare. Se fierb zece minute în sosul de roșii, iar la final se îngroașă compoziția cu sosul de cartofi și se pun și crenvurștii tăiați rondele. Se mai lasă totul pe foc maxim cinci minute.

Vara, când în țara noastră se găsesc roșii autohtone gustoase, le folosim pe acestea.

Se stropește tocănița cu ulei de măsline, se decorează cu mărar proaspăt și cu arahide.

Se mănâncă încet, cu pâine integrală și cu bucurie în suflet! 🙂

IMG_9477

IMG_9481

IMG_9482

IMG_9485

Daniela Diaconu, Nutriționist

Pe pagina de Facebook Alimentația optima pentru secolul 21 anunțăm când postăm o rețetă nouă și distribuim diferite alte materiale sau video-uri interesante.

By   -   Jan 5, 2016   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE