Tocăniță de praz cu măsline

Rețete

Unii o adoră, alții o ignoră. 🙂 Este vorba despre mâncarea de praz cu măsline, un preparat pe care-l gătești în doi timpi și trei mișcări și care poate însoți cu succes aproape orice fel principal la masa de prânz.

Tocănița de praz cu măsline merge de minune cu piure de cartofi/sau orez + chifteluțe/sau drob vegetarian + salată de crudități.

Ingrediente pentru două persoane:

1- 2 fire de praz

1 – 2 buc ardei gras roșu proaspăt sau congelat

10 – 15 măsline negre

1 cană suc de roșii sau roșii în suc propriu sau bulion amestecat cu apă  (ce variantă de roșii aveți la îndemână. Noi am folosit roșii în suc propriu)

1 lingură ulei de măsline

sare, neiodată (dacă mai este cazul pentru că unele persoane folosesc suc de roșii conservat cu sare)

Preparare

1. Spălăm cu atenție prazul și-l tăiem rondele mai groase.

2. Spălăm și ardeiul gras și-l tăiem după preferință. Noi am preferat să-l tăiem fâșii groase.

3. Într-o tigaie înăbușim câteva minute prazul în două-trei linguri de apă. Cei care au o tigaie bună pot înăbuși prazul în suc propriu, fără apă. Când prazul s-a înmuiat un pic, adăugăm ardeiul gras, măslinele și sucul de roșii. Lăsăm totul la fiert aproximativ 5 minute, apoi oprim focul și lăsăm mâncarea să se răcorească.

4. Când mâncarea s-a mai răcorit, potrivim de sare, stropim cu ulei de măsline și garnisim cu mult pătrunjel proaspăt.

Sfat: Asigurați-vă că aveți măsline de calitate! Gustați măslinele înainte de-a le folosi la mâncarea de praz. Dacă vă plac, înseamnă că or să vă placă și în mâncare. Dacă v-ați ”păcălit” cu măslinele pe care le-ați cumpărat și credeți că folosindu-le în această mâncare le găsiți și lor o întrebuințare, vă înșelați. Măslinele trebuie să fie foarte bune pentru că vor influența gustul tocăniței de praz și prin fierbere chiar și gustul lor se va accentua.

Tocănița este super delicioasă! Vă dorim poftă bună!

Nu uitați să citiți și articolul despre beneficiile prazului!

IMG_5908

IMG_5907IMG_5906-copyIMG_5910

 

By   -   Jan 13, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE