Tartine cu icre de năut

Fel principal / Rețete

Icrele de năut NU sunt similare pateului de năut, modul de preparare fiind total diferit, așa că citiți rețeta cu atenție. În opinia noastră, icrele de năut pregătite după rețeta Alimentația Optimă sunt mult mai gustoase decât icrele de soia.

Nu vă speriați de aparenta dificultate a rețetei, dată de timpul lung de preparare a năutului. Năutul poate fi lăsat la înmuiat de seara până dimineața, iar în timpul în care este la cuptor, puteți să faceți orice altceva. Toată ”dificultatea” rețetei constă în mixarea năutului și tăierea unei cepe. 🙂

Ingrediente:

1 cană de năut boabe, hidratate minim 12 ore

2 căni de apă

1 ceapă

3 linguri de ulei de rapiță

1 lingură de ulei de in

zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)

sare

Puteți folosi și ulei de măsline, dar uleiul de rapiță și cel de in sunt uleiuri foarte bogate în acizi grași Omega 3, iar acești acizi, nu doar că sunt foarte benefici pentru sănătate, dar dau preparatului o aromă și un gust discret de pește.

Mod de preparare:

1. Blendați bine o cană de năut hidratat împreună cu două căni de apă, apoi transferați amestecul obținut într-un vas de Jena și dați la cuptor pentru 1,5 – 2 ore, până scade tot lichidul și compoziția se deshidratează complet. Nu uitați să amestecați din când în când.

2. Lăsați năutul copt să se răcească, apoi transferați-l în blender și mixați-l împreună cu uleiul și zeama de lămâie. Turnați ulei în fir subțire, în timp ce mixați.

3. La sfârșit, adăugați năutului sare și o ceapă tocată mărunt, iar icrele de năut sunt gata. Dați la rece pentru o oră, apoi  le puteți servi.

Atenție la alte rețete similare de icre de năut pe care le găsiți pe internet, în care năutul este insuficient preparat termic!!! Este FOARTE important ca leguminoasele (năut, linte, fasole, mazăre uscată, ș.a.) să fie foarte bine preparate termic! Rețetele cu năutul fiert 30 de minute, uitați-le! 

În preparatul nostru, năutul crud (hidratat) a fost mixat cu apă și a stat la cuptor aproape două ore. Boabele de năut bine mixate se prepară termic mai repede. În rețetele în care folosim năut boabe întregi, vom fierbe/coace năutul cel puțin 3 ore!

Puteți servi aceste icre delicioase pe tartine de pâine integrală, ornate cu lămâie, legume și verdețuri de sezon. Pentru a face tartinele, decupați diferite forme în feliile de pâine, cu ajutorul unor inele culinare, a formelor pentru biscuiți sau chiar cu un pahar.

Tartinele cu icre de năut sunt apetisante, sănătoase și gustoase. Le puteți pregăti cu încredere pentru o masă de sărbătoare!

IMG_0291

IMG_0293

IMG_0299

By   -   Apr 10, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE