Tarte cu pate de ciuperci

Paste tartinabile/Pateuri / Rețete

Ingrediente:

1/2 kg de ciuperci – sotate în suc propriu, apoi scurse de lichid

5 linguri de nucă măcinată/sau semințe de floarea-soarelui (nucile/semințele rumeniți-le puțin la cuptor, la foc mic)

1/2 căpățână de usturoi românesc

10 măsline naturale (am folosit kalamata)

1 lingură de ulei de măsline

1 linguriță de boia dulce

1 linguriță de fulgi de drojdie nutritivă

1 lingură de zeamă de lămâie

1 linguriță tărâțe de psyllium/sau 1 lingură de făină de fulgi de ovăz (fulgi de ovăz râșniți)

sare, dacă mai este cazul (măslinele kalamata sunt sărate)

mărar proaspăt – opțional

Mod de preparare:

Toate ingredientele se blendează până se obține o cremă fină. Acestei creme i se poate adăuga mărar tocat mărunt. Pateul din fotografii nu conține mărar.

 Rețeta pentru aluatul meu de tarte este următoarea:

Ingrediente:

250 gr. ( 1 cană) de făină (1/2 integrală + 1/2 albă tip 650 sau 3/4 albă tip 650 + 1/4 tărâțe de grâu)

5 linguri de ulei de măsline (pomace)

5 linguri de apă

1 vârf de cuțit de turmeric

1/4 de linguriță de sare

2 linguri de susan (opțional)

Mod de preparare:

Blendez uleiul cu apa până obțin o compoziție de consistența unei smântâni, apoi adaug sarea, turmericul și făina. Frământ puțin, doar cât este necesar pentru ca făină să se încorporeze bine. Acopăr aluatul cu folie și îl dau la frigider o oră. După această oră întind foaia, decupez cercuri în aluat și pun aceste cercuri în forme de brioșe. Coc tartele la foc potrivit în jur de 30 de minute.

IMG_9436

IMG_9437

IMG_9440

IMG_9443

Daniela Diaconu, nutriționist

Alimentația optimă pentru secolul 21

By   -   Dec 30, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE