Supă hrănitoare cu năut

Rețete

”Supa hrănitoare cu năut” este o supă simplă de rădăcinoase (cartof, țelină, morcov), căreia i se adaugă multe boabe de năut fiert. Exceptând năutul care, ca orice leguminoasă, are nevoie de înmuiere și fierbere îndelungată, supa se poate pregăti foarte repede.

Sfat: Înmuiați și fierbeți o cantitate mai mare de năut, folosiți cât aveți nevoie, iar restul cantității congelați-o. Astfel, aveți tot timpul la îndemână năut fiert. Năutul se înmoaie 12 ore și fierbe în aproximativ 3 – 4 ore. Leguminoasele trebuie bine fierte.

Pentru supă aveți nevoie de:

2 căni de năut fiert

2 cartofi

2 morcovi

o țelină mică (cât un cartof mai mare)

1 rădăcină de pătrunjel

1 păstârnac

1 ceapă sau 1 fir de praz

câteva crenguțe de broccoli

un ardei gras roșu

o roșie

pătrunjel proaspăt

ulei de măsline

sare neiodată

1 linguriță condiment Vito (Sanovita) – opțional

1,5 litri de apă

 

Preparare:

1. Puneți apa la fiert.

2. Când apa clocotește, adăugați cartofii, morcovii, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel, tăiate după preferință.

3. Cu 10 minute înainte de-a lua supa de pe foc, adăugați boabele de năut și ceapa (sau prazul).

Sfat: Dacă nu agreați gustul cepei fierte, puneți-o întreagă la fiert, iar la final o puteți scoate din supă.

4. La final, adăugați inflorescențele de broccoli, ardeiul roșu tăiat cubulețe și roșia tocată. Opriți focul. Acoperiți supa. Așteptați să se racească.

5. Când supa s-a răcit, potriviți de sare. Uleiul îl puteți adăuga tot în acest moment, dacă știți că nu veți reîncălzi supa prea tare. Altfel, vă recomandăm să puneți uleiul direct în farfurie, când serviți. Își va păstra mai bine proprietățile și aroma deosebite. O jumătate de linguriță de ulei de măsline per porție este suficient.

Este o supă foarte hrănitoare.

Sfat: Vă recomandăm să faceți supe foarte dese, cu o cantitate minimă de lichid, deoarece surplusul de lichid introdus în stomac în timpul mesei încetinește digestia și favorizează fermentația.

IMG_5916

IMG_5911

IMG_5922

IMPORTANT: Puteți prelua orice rețetă sau informație de pe acest site, cu rugămintea de-a menționa corect sursa: www.alimentatiaoptima.ro. Dacă ne mai și anunțați printr-un E-mail că doriți să preluați rețeta, atunci putem deveni chiar prieteni. :)

By   -   Jan 4, 2015   -   1 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE
1 Comment