Supă de linte verde cu dovlecel

Rețete / Supe/Ciorbe

Ingrediente (4 – 6 porții):

2 căni de linte verde fiartă. Dacă nu ai mai gătit niciodată cu linte, citește  cum se folosește lintea verde.

1 cartof mare

1 morcov mare

1 păstârnac

1 țelină (de dimensiunea unui cartof potrivit)

1 dovlecel potrivit

1 ardei gras roșu (sau kapia) mare

1 – 2 roșii (sau 100 ml de suc de roșii)

1 ceapă

1 legătură de pătrunjel cu tot cu tije

1 linguriță de ulei de măsline/porție

2 litri de apă

Mod de preparare:

1. Pune lintea înmuiată la fiert. Nivelul apei (clocotită) să depășească doar cu 1 – 2 cm nivelul lintei. Vei adăuga restul de apă treptat.

2. La jumătatea timpului de fierbere al lintei (asta înseamnă cam după 30 de minute) adaugă legumele tăiate cubulețe mici. Pune întâi rădăcinoasele tari care fierb mai greu, cum sunt țelina și morcovul, apoi, după 5 minute de fierbere adaugă și cartofii și păstârnacul, apoi, după cca un sfert de oră adaugă ceapa, ardeiul gras și dovlecelul și fierbe-le 5 minute. La final adaugă roșiile tocate sau sucul de roșii, dă supa în 2 – 3 clocote și oprește focul.

3. După ce supa s-a mai răcorit, adaugă-i verdeața tocată fin, dar poți pune verdeață și direct pe farfurie înainte să mănânci.

4. Ca de obicei, așa cum îți recomand în toate rețetele mele, uleiul îl pui direct în farfurie, înainte de-a servi preparatul la masă și îl poți chiar omite și înlocui cu o lingură de semințe de floarea-soarelui și/sau câteva măsline naturale.

In total, lintea va fierbe cca o oră (1/2 de oră singură și 1/2 de oră împreună cu legumele), iar legumele aproximativ jumătate de oră. Vor fierbe repede pentru că sunt tăiate cubulețe mici.

Dacă procedezi astfel, vei observa diferența în ce privește gustul supei. Legumele sunt mult mai gustoase dacă sunt fierte mai puțin și într-o cantitate de apă mai mică. Cu cât le fierbi mai mult, cu atât își pierd mai multe proprietăți și devin insipide (fără gust). Respectând acest mod de preparare al supelor, nu vei mai simți nevoia de delikat, vegeta sau alți potențiatori de gust pentru că preparatele tale vor fi delicioase în forma lor cea mai simplă!

IMG_0969 IMG_0970 IMG_0971 IMG_0973 IMG_0975 IMG_0976 IMG_0979IMG_0982

 

Dacă ești fan supe, poți citi și rețetele de mai jos:

Supă/ciorbă de linte roșie cu frunze de ridichi și tije de leurdă (best of) 🙂

Supă de legume cu linte verde

Supă hrănitoare cu năut

Supă de rădăcinoase cu spanac și paste integrale

 

 

 

 

By   -   Aug 18, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE