Supă de legume cu linte verde

Rețete / Supe/Ciorbe

Dacă nu doriți să renunțați la supe sau la ciorbe la masa de prânz (care sunt mai mult o diluție de elemente nutritive), recomandarea mea este să le pregătiți cu cât mai puțin lichid, să nu fierbeți legumele prea mult și să le îmbogățiți cu leguminoase, care sunt o sursă importantă de proteine. Aici v-am prezentat o supă hrănitoare cu năut, iar acum vă prezint o supă cu multe legume și linte verde.

IMG_9711

 

Ingrediente:

2 morcovi

1 țelină mică

2 rădăcini de pătrunjel

1 păstârnac

1 sfeclă roșie

1 ceapă

1 ardei gras

1 cană fasole verde (congelată sau proaspătă)

1 cană de linte verde înmuiată în prealabil câteva ore

1/2 cană suc de roșii

fidea din făină integrală

ulei de măsline

sare

Preparare:

1. Pune 1,5 – 2 l de apă la fiert.

2. Spală și taie legumele cum dorești. Cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. 🙂

3. Când apa fierbe, adaugă lintea verde. Las-o să fiarbă singură cca 15 minute, apoi adaugă morcovii și țelina. După alte 15 minute, poți adăuga și legumele care fierb mai repede: păstârnacul, pătrunjelul, ceapa, ardeiul gras și fasolea verde. Tot acum adaugă și cubulețele de sfeclă roșie. Mai lasă totul la fiert 10 minute. La final pune fideaua, mai dă supa într-un clocot și oprește focul.

Este important să pui sfecla roșie la jumătatea timpului de fierbere, dacă vrei ca ea să-și păstreze culoarea și cât mai multe substanțe nutritive. E ok dacă rămâne ușor crocantă. Așa trebuie. 🙂

4. Lasă supa să se răcorească, apoi potrivește-o de sare.

5. Când o servești, pune-i ulei de măsline (cca o linguriță/pers.) și pătrunjel proaspăt deasupra.

Este o supă dulceagă, aromată și poate fi și hrănitoare, dacă respecți modul de preparare: apă puțină și legume adăugate pe rând, în funcție de timpul lor de fierbere.

O poți servi la prânz sau la cină, fiind un preparat care se poate digera ușor, dacă nu-l combini cu alte alimente grele.

IMG_9715

IMG_9712

 

 

By   -   Mar 9, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE