Supă-cremă cu varză de Bruxelles, smântână de orez și arahide

Rețete / Supe/Ciorbe

Ingrediente pentru supă:

4 cartofi

2 morcovi

1 păstârnac

1 țelină rădăcină (cât un cartof)

1 rădăcină de pătrunjel

15 – 20 buc varză de Bruxelles

1 ardei gras roșu (sau 2 linguri pastă de ardei rosu, crud sau copt)

1 ceapă

1/2 căpățână de usturoi românesc

1 – 1,5 litri de apă

2 lingurițe de oregano (una pentru sotarea cepei, cealaltă se adaugă la final în supă)

1/4 de linguriță de coriandru măcinat

1/4 de linguriță de turmeric

Ingrediente pentru smântâna de orez:

1 cană de orez alb bine fiert

Da, putem folosi orez alb la o smântână vegetală cu care asezonăm o supă și din care mâncăm, oricum, destul de puțin. În cazul altor preparate, în care orezul este parte importantă din felul principal și din care mâncăm mai mult, folosim orez integral, care, din punct de vedere nutritiv, este mai sănătos decât cel alb.

1 cană de apă

1 linguriță pudră de ceapă

1 linguriță pudră de usturoi

1 lingură fulgi de drojdie nutritivă

1/4 de linguriță de sare

5 linguri de ulei de măsline

Toate ingredientele se blendează foarte bine, uleiul și apa adăugându-se treptat. Dacă este necesar, mai adăugați apă pentru a obține consistența dorită. Cu cât blendați mai mult, cu atât iese mai pufoasă și mai fină smântâna. Folosiți orezul fierbinte!

Mod de preparare:

Toate rădăcinoasele (cartoful, morcovul, țelina, păstârnacul, pătrunjelul) se fierb în apă cât să le acopere, într-o oală cu capac.

Ceapa, usturoiul și ardeiul gras, toate tocate, se sotează în suc propriu cu puțină sare și eventual o lingură de apă. La sotare se adaugă și o linguriță de oregano uscat.

Rădăcinoasele fierte  se blendează cu ingredientele sotate până la obținerea unei creme fine. Se adaugă treptat apa în care au fiert și, eventual, suplimentar, apă fiartă, dacă supa-cremă a ieșit prea groasă (pentru că am folosit puțină apă la fierberea legumelor).

Fierberea legumelor în apă puțină este de dorit fierberii într-o cantitate mare de apă.

Se pune din nou supa pe foc și se așteaptă până dă în clocot, apoi se adaugă varza de Bruxelles, se mai lasă două minute pe foc, apoi se stinge focul. Se adaugă 1/4 de linguriță de coriandru măcinat și 1/4 de linguriță de turmeric și se acoperă vasul.

Varza de Bruxelles se prepară termic un timp scurt. În general, legumele trebuie preparate termic puțin pentru a-și păstra proprietățile sau chiar spori proprietățile (în cazul unor legume).

Când montăm farfuriile cu supă, aglomerăm câteva verze în mijloc împreună cu 1 lingură de smântână, ornăm cu pătrunjel proaspăt, pudră de ardei roșu, fulgi de drojdie nutritivă și câteva arahide.

Supa nu conține ulei pentru că o mâncăm cu smântână, care are ulei. Dar, dacă nu veți pregăti și smântâna, puteți adăuga o linguriță de ulei de măsline extravirgin în farfurie, atunci când o serviți la masă.

IMG_9400

IMG_9398

IMG_9397

Related Images:

By   -   Dec 30, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE