Sos verde miraculos pentru sistemul imunitar

Rețete

Acest sos este, pur și simplu, un aliment-medicament de excepție.

Pătrunjelul este o mică bombă de minerale și vitamine, unul dintre miracolele naturii. Știați, spre exemplu, că are un conținut de vitamina C de patru ori mai mare decât portocalele și mai mult fier decât spanacul? Printre multe alte beneficii, pătrunjelul normalizează tensiunea arterială, ajută la eliminarea alcoolului din sânge, este antiinflamator, antiinfecțios și antioxidant, împiedică apariția mutațiilor canceroase, combate reacțiile adverse ale citostaticelor și radioterapiei, protejează plămânii, ficatul, aparatul digestiv, reglează circulația sângelui.

 

Usturoiul este un puternic antibiotic natural. Luptă împotriva germenilor de răceală și a virozelor, subțiază sângele, reduce tensiunea arterială, reduce nivelul zahărului din sânge, îmbunătățește funcțiile inimii, este detoxifiant și anticancerigen, combate amețelile, durerile de cap, durerile din piept, grețurile, balonarea, și multe altele…

 

Atât pătrunjelul cât și usturoiul sunt

leacuri alimentare de excepție pentru o mulțime de afecțiuni. Acestea nu trebuie să ne lipsească din casă.

IMG_2938

Ingrediente:

1 legătură de pătrunjel proaspăt

1 roșie

1 căpățână de usturoi

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie,

sare de mare neiodată sau sare roz de Himalaya, după gust

Preparare:

Toate ingredientele se mixează cu ajutorul mixerului vertical sau se taie foarte mărunt cu ajutorul unui cuțit cu lamă ceramică, în funcție de consistența pe care doriți s-o dați sosului.

Este senzațional cu cartofi copți, cu diferite pane-uri dar și simplu, pe pâine.

IMG_2935

IMG_2942

 

 

 

By   -   Dec 6, 2014   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE