Sfeclă roșie umplută cu hrișcă, nuci și usturoi

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

6 sfecle roșii, de dimensiune mică

o cană de hrișcă fiartă în supă limpede de legume (am folosit hrișcă maro)

1/2 de cană miez de nucă, puțin copt

1 căpățână de usturoi românesc

o lingură pastă sau sos de ardei roșu (crud sau copt) sau o linguriță de boia dulce

un vârf de cuțit de turmeric

1 legătură de pătrunjel

1 lingură de ulei de măsline

sare

Mod de preparare:

1. Sfeclele roșii se fierb în coajă, în apă atât cât să le acopere. Sunt fierte atunci când scobitoarea le pătrunde ușor. Când se răcesc, se taie drept la ambele capete, apoi li se scoate miezul, cu grijă, cu ajutorul unei lingurițe. Se lasă o margine de aproximativ jumătate de centimetru. Coaja se va desprinde ușor în timp ce se scoate interiorul. Pur și simplu, veți rămâne cu ea în palmă din cauza rotirii sfeclei în timp ce vă străduiți să scoateți miezul. 🙂

2. Hrișca se fierbe în supă strecurată de legume (ceapă, morcov, țelină, păstârnac, pătrunjel, dovlecel, ardei gras, cartof și altele…). La o măsură de hrișcă uscată revin cam două măsuri jumate de lichid.

3. Hrișca fiartă se sotează puțin cu usturoiul zdrobit, cu pasta de ardei roșu și cu turmericul. Se ia de pe foc, se adaugă uleiul de măsline, nuca tocată mărunt și verdeața proaspătă, iar umplutura este gata!

4. Se umple fiecare sfeclă cu umplutura de hrișcă și se ornează cu pătrunjel. Se ung cu puțin ulei de măsline și sfeclele pentru un aspect mai … strălucitor. 🙂

5. Merg de minune cu smântână de caju!

Arată interesant, pare un preparat ușor sofisticat, dar ați văzut, este foarte simplu de pregătit. Doar un pic migălos procesul de scoatere a miezului, dar merită! 🙂IMG_8824IMG_8823IMG_8822IMG_8821IMG_8819

Promovez cât pot eu de intens consumul de hrișcă, un aliment-medicament cu o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Sper să-ți placă această rețetă și să revii cu plăcere aici!

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe paginea mea de Facebook!

Daniela

 

Related Images:

By   -   Dec 9, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE