Salată proteică (quinoa + fasole)

Fel principal / Rețete / Salate

Ingrediente:

2 căni de fasole roșie, fiartă

1 cană de quinoa fiartă

1 cană boane de porumb fierte (fără zahăr)

2 linguri de ulei de măsline

1 lingură de drojdie nutritivă

1 legătură de pătrunjel proaspăt

sare și zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare:

Se amestecă bine toate ingredientele.

Fasolea trebuie lăsată la înmuiat peste noapte, apoi se fierbe la foc mic, câteva ore.

Quinoa se spală în câteva ape, se lasă o oră la înmuiat, apoi se fierbe la foc mic, un sfert de oră.

În situații limită, când ne grăbim foarte tare, putem folosi și fasole fiartă de la conservă/borcan din comerț. Atenție, însă, trebuie să conțină doar fasole, apă și sare (fără acid citric sau alți conservanți).

Salata e foarte hrănitoare, putând fi luată cu ușurință la pachet.

IMG_1759

 

IMG_1763Photo: www.danieldiaconu.ro

 

 

 

 

By   -   Apr 24, 2016   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE