Sănătate curată este această salată! O bunătate absolută de care trebuie să profiți cât mai mult în această primăvară.
Ingrediente:
o salată verde
1/2 legătură de leurdă
1/2 legătură de lobodă
2 fire de ceapă verde
2 fire de usturoi verde
3 ridichi roșii
1/2 de dovlecel tăiat feliuțe, apoi jumătăți
1/4 de castravete mare sau 1 cornichon
1/2 legătură de pătrunjel
1/2 legătură de mărar
frunzele de la o legătură de ridichi
2 linguri de semințe de floarea-soarelui, foarte puțin rumenite
2 – 3 linguri de grâu încolțit
zeama de la 1/2 de lămâie
1/2 linguriță de sare
1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Spală foarte bine verdețurile, frunză cu frunză.
2. Taie verdețurile după preferință, cu un cuțit ceramic, sau rupe-le cu mâna.
3. Taie rondele mici ceapa și usturoiul verde.
4. Taie ridichile, castravetele și dovlecelul feliuțe subțiri.
5. Într-un castron mare și încăpător amestecă toate ingredientele.
6. Aruncă un praf de sare, stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și las-o deoparte zece minute pentru a se dizolva sarea și a se îmbina toate aromele.
Poți să-ți creezi propria ta salată de primăvară cu ingredientele pe care le adori.