Salată de praz cu morcov, măsline și semințe (diuretică)

Rețete / Salate

Prazul are multiple beneficii pentru sănătate și vă recomand să-l consumați frecvent, ușor gătit sau crud, în diverse combinații.

Pentru a-i diminua iuțeala și a-l face mai plăcut la gust, asociați-l cu diferite legume (dar nu cu toate deodată! 🙂 ) și pregătiți dressing-uri diverse. Se asociază perfect cu sos de roșii (crud sau fiert), dar este minunat și cu zeamă proaspăt stoarsă de lămâie și ulei de măsline. Dintre legume, eu îl ador combinat cu morcov, sfeclă roșie sau gulie.

Ingrediente:

1. 1 fir de praz, tătiat rondele fine

2. 1 morcov, tăiat fâșii ca-n fotografiile mele sau dat pe răzătoare

3. 2 linguri semințe de floarea-soarelui și/sau de dovleac

4. 2 linguri de ulei de măsline

5. zeama de la 1/2 de lămâie

6. sare, după gust (merge și fără sare)

7. 2 linguri de măsline naturale

IMPORTANT: Gustul salatei este influențat și de modul în care tăiați legumele. Probabil nu vă vine să credeți, dar așa este. Dacă veți da legumele pe răzătoarea mică, acestea își vor lăsa sucul lor și salata va avea alt gust decât dacă le-ați fi dat pe răzătoarea mare. Unii preferă salata cu multă zeamă și totul tocat mic de tot, alții o preferă mai uscată. Procedați cum vă place.

Mod de preparare:

1. Spală bine prazul și morcovul, apoi taie-le după specificațiile de mai sus sau după preferința personală.

2. Amestecă prazul cu uleiul, zeama de lămâie și sare. Lasă morcovul separat, pentru un aspect mai interesant.

5. Montează farfuria ca-n imaginea de mai jos sau… dacă ai altă idee, cu atât mai bine!

IMG_1847

SFAT: Dacă mănânci salata singură, adică fără un fel principal alături, atunci adaugă-i și 2 linguri de semințe de cânepă pentru a-i îmbunătăți valorea nutritivă (prin aportul proteic adus de cânepă).

IMG_1842 IMG_1856 IMG_1857 IMG_1858

Noi am mâncat salata cu piure de mazăre galbenă (asezonat cu boia și oregano) și ciuperci sote (asezonate cu pudră de usturoi)

IMG_1844 IMG_1845

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

By   -   Sep 15, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE