Ruladă cu nuci și stafide

Rețete

INGREDIENTE:
Aluat:

20 g drojdie
40 g zahăr brut
3/4 cană apă
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
4 căni făină (integrală)

Umplutura:

1 cană nuci, tocate
1 cană stafide
3/4 cană apă
½ linguriţă scorţişoară ori coriandru

MOD DE PREGĂTIRE:

  Aluatul: Pentru aluat se amestecă drojdia, zahărul şi apa, şi se lasă la odihnă timp de  ½ oră. Apoi se adaugă uleiul, sarea şi se amestecă uniform. Treptat, se încorporează făina. Când aluatul este gata, se întinde pentru a rezulta o foaie dreptunghiulară. Se distribuie umplutura pe foaia de aluat şi se rulează. Se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se coace la foc mediu  timp de 25 minute.

  Umplutura: se înmoaie stafidele în apă timp de câteva ore, apoi se mixează până devin o cremă. Se amestecă această cremă cu nucile tocate şi scorţişoara. Se mixează pentru o distribuţie uniformă a tuturor ingredientelor.

Timp de pregătire: 60 min
Timp de gătit: 25 min

Număr de porții: 20

Notă: dacă ați uitat să lăsați stafidele la înmuiat, le puteți pune în apă fierbinte și se vor înmuia mai repede, apoi vor putea fi blendate pentru a obține o consistență cremoasă.

Foto: Dr. Margi Anne Isaia – arhivă personală

By   -   Dec 21, 2011   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE