Prazul elimină acidul uric

Rețete

Prazul face parte din familia botanică Liliaceae, la fel ca și ceapa și usturoiul.

Prazul se diferențiează de ceapă prin faptul că nu are bulb și are tulpina mai lungă, dar și prin proprietăți și gust. Conține mai mulți carbohidrați decât ceapa, dar și mai mult acid folic și mai multe minerale, cele mai importante fiind calciul (59 mg/100 gr), magneziul (28 mg/100 gr) și fierul (2,1 mg/100 gr).

Prazul este indicat, în mod deosebit, persoanelor care suferă de artrită, gută și afecțiuni renale.

În urma metabolizării proteinelor, organismul produce acid uric pe care-l elimină prin urină. Atunci când este produs prea mult acid uric, acesta se depune la nivelul încheieturilor, provocând inflamații dureroase (artrită). Prazul are un efect diuretic și alcalinizant și favorizează eliminarea prin urină a acidului uric.

Un alt beneficiu al prazului este efectul lui mucolitic. Ca atare, datorită acestui efect de fluidizare a mucusului și datorită proprietăților antiseptice, prazul este indicat și persoanelor care suferă de bronșită sau sinuzită.

Consumați prazul crud, în combinații cu diferite vegetale sau gătit la aburi.

Sursa: informații sintetizate și prelucrate din cartea ”Sănătate prin alimentație”, dr. George D. Pamplona-Roger

Foto: aici 

By   -   Dec 28, 2014   -   2 Comments
YOU MIGHT ALSO LIKE
2 Comments