Prăjitură mic dejun – oricine o poate pregăti fără să dea greș

Rețete

V-ați gândit că putem transforma clasicul bol cu cereale pe care-l servim la micul dejun într-o prăjitură delicioasă? Iar copiii ar putea servi masa de diminață cu mare plăcere, dacă vor ști că-i așteaptă o prăjitură, nu credeți?

Recomandăm evitarea monotoniei la masă. Putem consuma aceleași alimente sănătoase, dar le putem da forme și arome diferite.

Ingrediente pentru două porții:

1 ceașcă fulgi de ovăz

1 ceașcă apă plată sau lapte de soia

5 – 6 curmale (hidratate și pasate bine) – le vom folosi pe post de îndulcitor, în loc de zahăr

2 linguri de stafide

4 nuci (miezul mărunțit)

1 lingură rasă de pudră de roșcove

câteva semințe de vanilie, din păstaie

o jumătate de linguriță (sau mai puțin) coajă de portocală

o banană

o lingură ulei inodor (rapiță sau sâmburi de struguri)

1 vârf de cuțit de sare

Prepararea= o joacă de copii

1. Aducem la punctul de fierbere apa plată sau laptele de soia (depinde ce folosim).

2. Adăugăm fulgii de ovăz.

3. Fierbem fulgii de ovăz. Amestecăm continuu cu o ustenstilă de lemn sau silicon, pentru a nu se lipi compoziția de vas. Amestecăm până ce compoziția se îngroașă bine.

4. Lăsăm să se răcorească.

5. Adăugăm compoziției pasta de curmale, pudra de roșcove, vanilia, nucile, stafidele, uleiul, coaja de portocală și un vârf de cuțit de sare.

6. Transferăm totul într-un vas de sticlă sau orice vas curat (poate chiar și o tavă) care să poată intra la frigider și din care să putem tăia prăjitura.

7. Când servim ornăm cu feliuțe de banană.

prajitură MIC DEJUN

NOTĂ: Dacă doriți să iasă mai fermă, mai tare și să se poată tăia mai bine, puneți jumătate din cantitatea de lichid scrisă în rețetă. Dacă doriți să fie mai dulce, adăugați compoziției maxim o lingură de miere, astfel încât să revină fiecărei porții cca o linguriță de miere, nu mai mult.

parjitură mic dejun alimentatia optima

Serviți cu plăcere, alături de un pahar de lapte de migdale și veți avea o zi minunată!

Related Images:

By   -   Dec 17, 2014   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE