Prăjitură cu cocos

Dulciuri / Rețete

Această prăjiturică se pregătește foarte repede și nu necesită coacere și nici congelare.

Ingrediente:

Blat:

200 gr. de curmale fără sâmburi, hidratate

2 linguri de pudră de roșcove (carob)

100 gr. de fulgi de nucă de cocos (sau miezul de la jumătate de nucă de cocos)

vanilie (păstaie)

Cremă:

100 gr. de fulgi de nucă de cocos (sau miezul de la jumătate de nucă de cocos)

200 ml. de apă

zeama și coaja de la jumătate de lămâie

2 linguri de miere/sirop de arțar/sirop de agave

 

Mod de preparare:

Blatul:

1. Mixează curmalele hidratate în prealabil, până obții o cremă fină.

2. Râșnește puțin și fulgii de nucă de cocos pentru a-i face cât mai fini.

3. Într-un bol amestecă bine crema de curmale, fulgii de cocos râșniți, carobul și vanilia.

4. Întinde compoziția obținută într-o tavă în strat gros de 1 cm și pregătește crema de cocos și lămâie.

Din cantitățile menționate ies în jur de șase prăjiturele ca cele din imagine.

Crema:

1. Mixează 10 – 15 minute fulgii de nucă de cocos cu apa, până obții un amestec omogen și observi că grăsimea din nuca de cocos iese la suprafață.

2. Adăugă compoziției zeama de lămâie și mierea și continuă mixarea două minute.

3. La final, pune și coaja de lămâie răzuită foarte fin și crema de cocos este gata.

4. Intinde crema de cocos și lămâie peste blatul de curmale și cocos, apoi dă tava la frigider cel puțin o oră.

5. Când scoți de la frigider, taie prăjitura după preferință și orneaz-o cu fructe de pădure. În fotografii, am pus cătină, coacăze negre și mentă.

Prăjitura este destul de fermă, dar necesită linguriță. Gustul este deosebit. Crema de cocos și lămâie, ușor acrișoară și foarte aromată, completează excelent blatul foarte dulce. A plăcut și celor obișnuiți cu prăjiturile tradiționale, bogate în zahăr, lapte și ouă.

Este, așadar, un desert deosebit, un dulce gustos și sănătos!

 

IMG_0325

IMG_0331 IMG_0326

IMG_0329IMG_0334IMG_0333

Related Images:

By   -   Apr 10, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE