Prăjitura casei (cu prune)

Dulciuri / Rețete

Ingrediente:

2 căni de fulgi de ovăz

1 cană de nuci (tocate mărunt)

1 cană de piure de măr (3 – 4 mere date pe răzătoarea mică sau la blender)

2 banane coapte (zdrobite bine cu o furculiță)

15 prune fără sămburi, tăiate grosier

vanilie Bourbon sau din păstaie

un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol încăpător amestecați bine toate ingredientele, apoi lăsați vasul deoparte 10 minute, până ce fulgii de ovăz se înmoaie. Compoziția trebuie să fie ușor lipicioasă și solidă.

2. Puneți compoziția într-un vas de Jena sau o tavă tapetată cu hârtie de copt și presați-o bine, să fie cât mai compactă.

3. Dați la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute.

Notă: Eu nu mai adaug niciun fel de lichid, merele pe care le folosesc fiind destul de zemoase, dar dacă nu aveți mere proaspete, puteți folosi cam 3/4 cană de must de struguri sau suc de mere (conservate de dvs. prin fierbere).

4. Se taie pătrățele (după ce s-a răcit) și se ornează cu fulgi de nucă de cocos sau cu petale de migdale ori nucă măcinată.

5. Se consumă la micul dejun cu lapte de soia sau ca desert la masa de prânz.

IMG_7779 IMG_7780

 

By   -   Oct 1, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE