Pleurotus soté și cartofi copți în coajă

Rețete

Dacă nu știi ce să pregătești pentru cină, iată o idee. Ai mei au fost încântați!

Ingrediente pentru două porții:

500 gr de ciuperci pleurotus (o cutie)

2 roșii

1 fir de praz (partea albă)

4 cartofi

câteva măsile

2 linguri de ulei de măsline

oregano uscat

1 linguriță de boia dulce

1/2 de linguriță de turmeric

1 lingură pudră de usturoi deshidratat

Mod de preparare:

1. Spală bine cartofii (cu un burete pe care să-l folosești doar în acest scop) și pune-i la copt.

2. Sotează în suc propriu (fără ulei!) ciupercile pleurotus împreună cu prazul. Spre final, când lichidul a mai scăzut, adaugă și roșiile tăiate rondele și mai lasă totul pe foc 2 -3 minute, fără să amesteci prea mult. Oprește focul și potrivește de sare.

3. Montează farfuria după inspirația de moment și stropește totul cu ulei de măsline și condimentează cu oregano, boia, turmeric și pudră de usturoi!

Dacă vrei să slăbești, rezumă-te la un singur cartof sau înlocuiește-l cu conopidă/broccoli la aburi! Iți reamintesc că eu nu sunt prietena dietelor de slăbit și că, mai degrabă, îți recomand să renunți la zahăr și produse zaharoase (sau să consumi cantități foarte mici și foarte rar, doar la anumite ocazii), să fii atentă la cantitatea de grăsimi din alimentația ta și să ai zilnic un aport suficient din toate principiile alimentare (proteine, lipide, glucide), în cantități moderate, spre mici, în funcție de situația în care te afli și de câte kilograme vrei să scapi.

IMG_1921 IMG_1922 IMG_1923 IMG_1925 IMG_1927

Combinația este o ne-bu-ni-e!

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela  

By   -   Aug 12, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE