Plăcintă aperitiv cu foi de spanac și cremă de tofu cu susan și mărar

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

Foi:

2 căni de linte roșie hidratată (se lasă peste noapte la înmuiat)

1 cană de spanac congelat (cca 200 gr) – va mai scădea după decongelare

1 cană de semințe de floarea-soarelui măcinate

1 cană de făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți)

1 cană de apă

1 lgț. de sare

Umplutura:

250 gr. tofu (simplu sau cu mărar)

1 cană de orez integral bine fiert

1/2 de cană de susan măcinat

1 linguriță de pudră de ceapă

1 linguriță de pudră de usturoi

1 lingură de fulgi de drojdie inactivă

1 lingură de zeamă de lămâie

sare (dacă folosiți tofu nesărat)

2 linguri de ulei de măsline

1/2 de cană de apă

1/2 legătură de mărar proaspăt

1/2 de ardei roșu, tăiat cubulețe

Mod de preparare foi:

Blendați lintea (hidratată) împreună cu spanacul (decongelat) până obțineți o compoziție destul de fină. Adăugați compoziției restul ingredientelor și amestecați totul foarte bine. Veți obține un amestec semi-solid.

Coacerea foilor depinde de tipul de tavă pe care o veți folosi. Puteți să coaceți trei foi separat sau o singură foaie într-o tavă mare, iar apoi impărțiți foaia în trei părți.

Eu am copt o foaie mare într-o tavă de 30 cm/40 cm și apoi o jumătate de foaie în aceeași tavă. Când s-au răcit, le-am tăiat pe toate la aceeași dimensiune. Compoziția este pentru trei foi, fiecare având dimensiunea de 20 – 23 cm/15 -16 cm.

Intindeți compoziția în strat gros de aproximativ 1/2 de cm într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Dați la cuptor, la foc potrivit. Se coace în maxim 30 de minute. După primul sfert de oră, dați focul la mic. Este aproape gata când foaia se usucă puțin la suprafață și este 100% gata când a început să crape puțin pe alocuri. Scoateți foaia din cuptor și puneți-o cu fața în jos pe un tocător de lemn, astfel încât să puteți desprinde ușor hârtia de copt.

Mod de preparare umplutură:

Orezul integral fiert se blendează foarte bine până se obține o cremă fină. Apoi se adaugă restul ingredientelor (tofu, susanul măcinat, pudrele de ceapă și de usturoi, drojdia nutritivă, uleiul de măsline, zeama de lămâie) și se continuă blendarea. Apa se pune câte puțin în timpul blendării, până obținem o consistență cremoasă, fină și fermă.

La final se adaugă mărar proaspăt tocat mărunt și crema este gata.

Asamblare plăcintă aperitiv:

Întindem cremă de tofu cu mărar peste prima foaie, presărăm deasupra ardei roșu tăiat cubulețe și punem cea de-a doua foaie. Procedăm la fel și cu aceasta. Cremă de tofu și ardei roșu presărat deasupra, apoi cea de-a treia foaie. Foile se presează ușor una peste alta, astfel încât crema să adere bine la acestea și, la final, să putem tăia plăcinta.

Pe cât de bine arată, pe atât de gustoasă este! Garantat!

Un preparat bogat în proteine de origine vegetală (inclusiv proteină completă), echilibrat în grăsimi (și vorbim de grăsimi sănătoase!), sățios și foarte gustos.

O rețetă marca Alimentația Optimă, dăruită gratuit, cu drag, tuturor celor interesați de adoptarea unui stil de viață mai sănătos.

IMG_9506

IMG_9510

IMG_9503

IMG_9507

Daniela Diaconu, Nutriționist

Pe pagina de Facebook Alimentația optima pentru secolul 21 anunțăm când postăm o rețetă nouă și distribuim diferite alte materiale sau video-uri interesante.

Orice distribuire a rețetei în mediul online este permisă cu link către sursă: www.alimentatiaoptima.ro

Orice testare a rețetei și postarea ei în diverse grupuri de pe Facebook, cu menționarea sursei, este apreciată și, poate, premiată! 🙂

Related Images:

By   -   Jan 6, 2016   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE