Pizza cu blat crocant

Fel principal / Rețete

Pentru blat am folosit aceeași rețetă ca la pizza de casă cu ciuperci și mozzarella de susan, cu singura mențiune că am lăsat aluatul la dospit o singură oră (nu două cum am procedat la pizza anterioară), am întins aluatul mai subțire  și am lăsat pizza un pic mai mult la cuptor.

Dacă doriți un blat pufos, întindeți aluatul mai gros și lăsați-l în mai multe etape la dospit.

Dacă nu aveți timp de dospit aluaturi, puteți opta pentru un aluat simplu de tartă, care va ieși crocant, ușor sfărâmicios și la fel de gustos. Aici este rețeta aluatului de tartă!

Sos bază:

1 cană/conservă de roșii (prunișoare, fără pieliță, conservate în suc de roșii)

1/2 cană de pastă de ardei roșu (sau ardei roșu crud ori congelat)

1 ceapă mică

1/2 căpățână de usturoi românesc

1 lingură de oregano uscat

1 linguriță de busuioc uscat

sare, după gust

1- 2 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți)

Toate ingredientele se blendează bine (roșiile împreună cu sucul de roșii în care sunt conservate), iar la final se adaugă făina de ovăz pentru a da o consistență mai fermă sosului. Cu acest sos am uns blatul înainte de-a adăuga topping-urile.

Ingrediente topping:

1/2 kg de ciuperci champignon, sotate puțin în suc propriu și apoi scurse de acest suc

1 buchet de broccoli (scufundat de câteva ori într-un vas cu apă clocotită și sărată)

2 buc ardei gras roșu (proaspăt sau congelat)

1 ceașcă de boabe de porumb fiert (conservă sau congelate)

1 ceașcă de măsline naturale

1 ceapă mare

Toate ingredientele se taie după preferință și se așază peste blatul de pizza, uns în prealabil cu sosul de roșii.

Deasupra legumelor se toarnă din abundență un sos de tofu, care, la cuptor, se va închega și va lega frumos ingredientele unele de altele.

Proteina, sub influența căldurii, se coagulează. Tofu este bogat în proteină de calitate superioară, proteină completă (conține toți aminoacizii esențiali).

Sos de tofu:

200 gr de tofu simpu

100 ml de apă

2 linguri de fulgi de drojdie nutritivă

1 lingură pudră de usturoi

1 lingură pudră de ceapă

sare, dacă tofu este nesărat

 Se blendează bine totul până la obținerea unei consistențe similare unei maioneze. Eventual, se mai pot adăuga câteva linguri de apă, dacă ați folosit un sortiment de tofu tare.

Se toarnă acest sos pe toată suprafața pizzei.

Pizza se coace la foc potrivit, 45 – 60 de minute. Eu am copt-o în tava de aragaz.

Când se scoate din cuptor, se unge cu ulei de măsline pentru un aspect mai frumos dar și pentru un gust mai bun, neavând alte grăsimi în compoziție decât puțin ulei în aluat. De asemenea, se mai poate presăra deasupra oregano uscat.

IMG_9381

IMG_9382

IMG_9383

IMG_9385

IMG_9386

Dacă doriți să aflați imediat cum sunt postate rețete noi pe site, vă invităm să vă abonați la pagina noastră de Facebook.

By   -   Dec 29, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE