Pate de linte verde, cea mai delicioasă rețetă

Rețete

Pateurile sunt preparate atât de simplu de pregătit, atât de hrănitoare și atât de gustoase, încât trebuie să le includeți neapărat în meniul zilnic. Pot fi folosite dimineața, la micul dejun, sau la masa de prânz, însoțite de supe-cremă și salate de crudități.

Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte gustoasă.

Ingrediente:

2 căni de linte verde – fiartă

1 morcov potrivit – fiert

țelină (rădăcină), cât un morcov – fiartă

1 cartof mic – fiert

1 ardei kapia sau ardei gras roșu sau gogoșar roșu – crud

1 ceapă mică – crudă

2 – 4 căței de usturoi – crud

1/2 linguriță cimbru uscat

1/2 linguriță oregano uscat

1 vf. cuțit de turmeric

2 linguri ulei de măsline

sare, după gust (neiodată)

Preparare:

Lintea se lasă câteva ore la înmuiat, apoi se poate fierbe împreună cu legumele, având timpi de fierbere similari: 30 – 45 minute. Se fierb la foc domol. Nu puneți apă prea multă și nici nu fierbeți peste măsură!

Pentru o măsură de linte sunt necesare două măsuri de apă.

Toate ingredientele (cele fierte și cele crude) se mixează foarte bine cu ajutorul blendărului sau al mixerului vertical (sau blender de mână, cum i se mai spune). Asta-i tot. Este delicios.

Pentru diversificare, puteți face și în varianta cu mărar proaspăt.

Să aveți poftă!

IMG_5786

Nu uitați că lintea este un aliment concentrat, benefic pentru sănătate, bogat în fier și folați. Află aici mai multe informații prețioase despre linte!

By   -   Dec 8, 2014   -   3 Comments
YOU MIGHT ALSO LIKE
3 Comments