Pate de hrișcă și ardei roșu

Paste tartinabile/Pateuri / Rețete

 

 

Ingrediente:

1 cană de hrișcă fiartă (cca 300 gr)

1 ardei gras roșu, mare (crud, copt, sau congelat și aburit puțin)

1 ceapă mică

10 căței de usturoi, potriviți

3 linguri de ulei de măsline

zeamă de lămâie și sare, după gust

Mod de preparare:

1. Spălă bine hrișca.

2. Lasă hrișca la înmuiat câteva ore (minim 3 ore).

3. Fierbe hrișca la foc mic, aproximativ 15 minute. La o cană de hrișcă revin două căni jumate de apă. Hrișca își va dubla volumul.

4. Blendează hrișca fiartă împreună cu restul ingredientelor. Adăugă câteva linguri de apă, dacă ți se pare compoziția prea solidă și nu poate fi mixată bine. Dacă folosești ardei gras proaspăt, n-ar trebui să mai fie nevoie de apă. Uleiul îl adăugi în fir subțire, în timp ce mixezi, pentru o mai bună omogenizare a lui.

Reține: Poți adăuga pateului verdeață proaspătă sau alte ierburi culinare care îți plac. Noi am ales varianta simplă.

IMG_0080

5. Servește pe pâine integrală, cu măsline naturale și ceapă verde.

IMG_0089

IMG_0092

IMG_0091

Poți servi pateul dimineața, dacă ai poftă de un mic dejun sărat, la prânz alături de alte preparate, dar și la cină.

 

S-ar putea să te intereseze și rețeta de PATE DE HRIȘCĂ ȘI CIUPERCI!

 

 

By   -   Mar 24, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE