Orez integral cu năut și broccoli

Fel principal / Rețete

Îți promit că n-ai să dai greș cu acest preparat! Îl poți pregăti pentru masa de prânz cu toată încrederea! Este o combinație grozavă de ingrediente bogate în proteine, minerale, vitamine și fibre. Iar gustul, te asigur, este pe măsura ingredientelor! Este minunat pentru întreaga familie! Alătură-i o salată de crudități și bucură-te de bunătățile pe care ni le oferă natura.

Ingrediente (pentru cca 6 persoane):

2 căni de orez integral fiert

2 căni de năut fiert

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac

1 ceapă uscată sau câteva fire de ceapă verde (sau un fir subțire de praz, partea albă)

1 buchet de broccoli

3 linguri de ulei de măsline

sare, după gust

Mod de preparare:

Năutul se spală bine în mai multe ape, apoi se pune la înmuiat și se lasă 12 ore (eventual, de seara până dimineața). Se fierbe cca 3 – 4 ore. Se păstrează apa în care a fiert, fiind un înlocuitor pentru albușul de ou într-o serie de preparate și nu numai… 

1. Fierbe orezul. La o măsură de orez, revin 2,5 măsuri de apă, poate chiar 3 măsuri (depinde de tipul de orez integral pe care-l folosești, dar depinde și de consistența pe care vrei s-o dai orezului, dacă vrei bobul mai ferm, să nu fie lipicios, sau dacă-l vrei mai moale).

2. Toacă morcovul și rădăcina de pătrunjel cubulețe și fierbe-le la abur. Tot la abur fierbe și broccoli (pe care l-ai spălat bine înainte sub jet puternic de apă). Dacă nu ai steamer sau vase speciale pentru fierbere la aburi, sigur ai o oală de ciorbă cu capac și o sită metalică. Vezi aici cum să procedezi.

3. Toacă ceapa mărunt, presară-i un  praf de sare, apoi soteaz-o două minute în suc propriu, într-o tigaie antiaderentă, cu capac. Dacă n-ai tigaie bună (merită investiția!) poți pune 2 linguri de apă peste ceapă, chiar dacă îi va modifica ușor gustul.

4. Într-un bol încăpător amestecă ușor toate ingredientele: orezul și năutul fierte, legumele la abur, ceapa sotată și uleiul de măsline. Potrivește de sare și servește-l cu drag familiei!

IMG_9263 IMG_9269 IMG_9274 IMG_9275

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

By   -   Aug 24, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE