Năut cu ciuperci și leurdă

Rețete

Ingrediente:

2 căni de năut fiert (600 gr.)

1 ceapă mare

1 kg de ciuperci champignon

1 ceașcă suc de roșii făcut în casă (sau 2 roșii tocate)

1 ardei gras roșu (crud, congelat sau chiar conservat în suc de roșii, de care ai …)

1 legătură de leurdă

ulei de măsline (1 linguriță/porție)

un sfert de linguriță de turmeric

sare

Preparare:

1. Spală, înmoaie (12 ore)  și fierbe năutul (3 – 4 ore).

 Fierbe o cantitate mai mare de năut și păstreaz-o la congelator.

Dacă te grăbești foarte tare, poți folosi și năut fiert, de la conservă, dar să fie o excepție. Verifică eticheta conservei și fii atent(ă) ca la ingrediente să fie doar apă și sare, fără acid citric sau alte ”minuni”. 🙂

2. Sotează câteva minute ceapa (tăiată julien) împreună cu ciupercile, fără ulei, într-o tigaie antiaderentă, cu capac. Când ciupercile au început să-și lase sucul, adaugă boabele fierte de năut și ardeiul gras tăiat felii mai mari. Mai sotează câteva minute, până se înmoaie foarte puțin ardeiul. La final, adaugă roșiile și mai lasă pe foc trei minute. Tot timpul de sotare trebuie să fie de maximum 15 minute.

3. Când se mai răcește puțin, potrivește de sare, presară turmericul, adaugă uleiul de măsline și asezonează cu multă leurdă tocată mărunt. Mai lasă totul acoperit câteva minute pentru a se îmbina toate aromele.

4. Servește cu o salată de crudități. Noi am ales salata de sfeclă roșie cu morcov și grâu încolțit și dressing de suc de roșii, făcut în casă.

Mâncarea de năut cu ciuperci, pregătită așa cum v-am scris, este nebunie curată. 🙂 Tare greu să te oprești la o porție! Delicioasă și se pregătește destul de repede, dacă ai năutul deja fiert.

IMG_0202

IMG_0200

 

IMG_0196IMG_0199

Dacă vrei să vezi mai multe rețete cu NĂUT, apasă AICI!

By   -   Mar 31, 2015   -   1 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE
1 Comment