Musaca de vinete cu orez integral

Fel principal / Rețete

Ingrediente (pentru cca 6 persoane):

2 vinete (sau 1 vânătă mai mare)

1 1/2 cană de orez integral fiert

1 cană de soia granule fine

1 ceapă

1 morcov

3 ardei roșii copți (kapia sau gogoșar)

1 cană suc de roșii (sau sos de roșii)

oregano, cimbru, coriandru, fenel

sare

opțional: verdeață (mărar, pătrunjel). Musacaua din imagini nu conține verdeață.

tofu tare

Mod de preparare:

1. Vinetele se spală bine și se taie felii nu foarte groase (1/2 cm) pe lungime. Apoi se presară cu sare și se lasă deoparte cca 30 de minute.

2. Orezul integral se spală și se fierbe. La o măsură de orez uscat revin cam 3 măsuri de apă. Depinde de tipul de orez folosit. Și în categoria ”integral” sunt mai multe sortimente. Eu am pus o ceașă de orez uscat la fiert și am obținute trei cești de orez fiert (cam o cană jumate).

3. Morcovul crud se dă pe răzătoarea mică.

4. Ceapa se toacă mărunt. La fel și ardeii copți. Puteți folosi și pastă de ardei copți (3 -4 linguri) sau ardei cruzi, dar compoziția va fi mai aromată cu cei copți.

5. Soia granule se fierbe în două ape (de fiecare dată se pune în apă clocotită). La a doua apă se pun și condimentele, apoi se strecoară bine, fără să se spele.

6. Intr-un bol încăpător amestecați orezul fiert + morcovul crud ras + ceapa tocată mic + ardeii copți + soia fiartă + sare.

7. Într-un vas Jena puneți la bază un strat generos de suc de roșii, apoi așezați o parte din feliile de vinete (scurse de apă). Peste vinete, puneți toată compoziția, iar deasupra restul feliilor de vinete.

8. Turnați sucul de roșii rămas peste musaca și dați la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 – 60 de minute.

Merge bine cu tofu ras deasupra și/sau cu un sos/smântână de caju/nuci.

Este un fel principal sănătos și gustos. Însoțiți musacaua de o salată și savurați un prânz foarte bun.

IMG_7832

IMG_7827 IMG_7829 IMG_7830 IMG_7834

Sursa: www.alimentatiaoptima.ro

 

By   -   Oct 9, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE