Lapte bătut. De soia. :)

Băuturi / Rețete

Am aflat recent rețeta de lapte bătut de soia și m-am gândit s-o scriu și pe site, poate va fi de folos și altora, că doar ”dar din dar se face rai”. Practic, nici n-aș putea spune că este o rețetă în adevăratul sens al cuvântului.

Tot ce trebuie să faci este să lași laptele de soia (neîndulcit, ideal făcut în casă, dar merge și cu lapte cumpărat) la temperatura camerei o zi sau două zile (depinde de cât de cald este la tine în casă).

Eu am lăsat această carafă seara, înainte să mă culc, iar a doua zi, după-amiază, laptele era deja prins. Vei ști că este gata, când încep să se formeze mici cratere în lapte. lapte batut

Amestecă-l bine, pune-i un pic de sare neiodată și dă-l la rece.

Deci, lapte neîndulcit, fără zahăr! Nu merge cu lapte praf de soia.

Mie îmi place foarte mult. E acrișor, dar nu foarte intens. Seamănă destul de bine cu gustul de lapte bătut tradițional, doar că are o textură mai fină și este mai subțire. Iar partea albă, solidă, separată de zer, este dulce, grasă și bună, exact ca o smântână. Doar un strop de sare i-aș mai pune. Și cred că data viitoare am să-i pun și agar-agar să-l mai îngroș un pic.

Încercați-l și vedeți dacă vă place.

Eu urmează să încerc și iaurt de soia cu fermenți de la FitoFitt.

IMG_0305

IMG_0303

IMG_0301

By   -   Apr 15, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE