Drob vegan cu hrișcă și tofu

Fel principal / Rețete

Repetiția este mama învățăturii, fără doar și poate. De mai bine de un an, mi s-a pus pata pe droburi, pentru că sunt sățioase și foarte practice. Cred că în fiecare lună încerc o nouă rețetă de drob sau refac una veche, fie pentru că ne-a plăcut, fie pentru a o îmbunătăți. 

Această rețetă (ca multe altele de pe acest site) mi-a fost inspirată de binecunoscutul medic dr. Doru Laza, un promotor al alimentației vegetariene și al tratamentelor naturale. Am înlocuit sau adăugat anumite ingrediente la rețeta domniei sale și a ieșit minunăția pe care, cu mare nerăbdare, vreau să v-o prezint!

Aș mai vrea să vă spun că sunt foarte bucuroasă pentru feedback-ul vostru pozitiv pentru droburile pe care vi le prezint și vă mulțumesc mult!

 

DROB VEGAN CU HRIȘCĂ ȘI TOFU

Ingrediente pentru un drob mic, precum cel din fotografii (4 porții):

1 cănă de tofu sărat, tăiat cubulețe

1/2 cană semințe de floarea-soarelui, măcinate (rețeta originală e cu nucă măcinată)

1/2 cană de hrișcă, fiartă

1 ceapă de mărime potrivită

1 lingură cu vârf de morcov, ras fin

1/2 lingură de țelină, rasă fin

1 cățel de usturoi, zdrobit sau tocat fin

1/2 cană de lapte de soia

1/2 de linguriță de măghiran

1/2 de legătură de pătrunjel proaspăt

1 lingură cu vârf de fulgi de drojdie nutritivă

1 lingură cu vârf de semințe de in, măcinate

1/2 de linguriță de turmeric

boia dulce și semințe de floarea-soarelui, pentru ornat drobul

sare, doar dacă nu folosiți tofu sărat

ulei de măsline, pentru uns drobul când îl scoateți din tavă

Mod de preparare:

1. Amestecați toate ingredientele, cu singura mențiune de-a adăuga cubulețele de tofu ultima data și de-a le încorpora în compoziție cu grijă, prin mișcări ușoare, ca să nu se zdrobească. Ne interesează și aspectul final al preparatului.

Compoziția trebuie să iasă solidă, închegată și puțin lipicioasă, dar nu foarte compactă. Luați o linguriță din compoziție în palma umezită și încercați să modelați o biluță. Dacă ingredientele se lipesc destul de bine între ele și biluța s-a format, înseamnă că drobul este legat. 🙂

2. Puneți compoziția în ce formă doriți, tapetată cu hârtie de copt. Apăsați ușor compoziția în formă, pentru a lipi cât mai bine ingredientele unele de altele și presărați deasupra boia dulce și miez de semințe de floarea-soarelui.

3. Coaceți drobul la o temperatură care să nu depășească 180 de grade C.

4. Când este gata, lăsați-l un sfert de oră în tavă, în hârtia de copt, apoi scoateți-l și desprindeți hârtia de copt (se va dezlipi ușor, datorită umidității care se creează la baza drobului). Tot acum, ungeți drobul cu 2 linguri de ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule.

Drobul poate fi consumat proaspăt sau a doua zi cu salate de crudități și diferite sosuri vegetale, fiind un preparat, așa cum am mai spus, gustos, sățios și sănătos!

IMG_8725 IMG_8736IMG_8726 IMG_8727

IMG_8735  IMG_8740

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

 

By   -   Nov 23, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE