Drob de linte roșie și semințe de floarea-soarelui

Rețete

Drobul este un preparat consistent din punct de vedere nutrițional, deoarece conține, de obicei, mai multe ingrediente cu valoare energetică ridicată. Astfel, el poate foarte bine să constituie un ”fel principal” la masa de prânz, dar poate să fie și un ”aperitiv” foarte apreciat la o masă cu prietenii.

Drobul pe care vi-l prezentăm acum asigură sațietate datorită combinației de linte (leguminoasă) și orez integral (cereală). În plus, este și un preparat aspectuos pe care-l puteți integra într-un decor deosebit.

Rețineți: În alimentația vegetariană, sațietatea este dată, în primul rând, de combinarea leguminoaselor cu cereale.

Ingrediente:

2 căni de linte roșie înmuiată (deci, cca 1 cană de linte roșie uscată pe care o lăsați la înmuiat în apă suficientă de seara până dimineața sau câteva ore)

1 cană de orez integral fiert

3/4 cană de semințe de floarea-soarelui măcinate

1 ardei roșu, tăiat cubulețe mici (opțional, pentru aspect. Drobul din fotografii nu conține ardei roșu)

1 ceapă mare, tocată mărunt

5 -6 căței de usturoi, zdrobiți

1 legătură de pătrunjel, tocată mărunt

1 linguriță de cimbru uscat (pulbere)

1/2 cană lapte de soia (sau supă de legume sau apă)

1 linguriță sare neiodată (sau, după gust)

Preparare:

1. Blendați lintea înmuiată până ajunge la o consistență cremoasă. (Deci, nefiartă! Ea va fi supusă preparării termice la cuptor).

2. Într-un bol încăpător amestecați bine toate ingredientele.

3. Pregătiți vasul pentru cuptor. Noi am folosit o formă standard de chec în care am pus hârtie de copt pentru a putea scoate ușor drobul din formă.

4. Puneți compoziția (care este ușor lichidă, dar așa trebuie să fie, se va închega la cuptor) în forma de copt. Eventual, ornați-o cu câteva semințe crude, întregi, de floarea-soarelui.

5. Dați la cuptor la o temperatură care să nu depășească 180 grade pentru a nu deteriora uleiurile vegetale existente în semințele de floarea-sorelui.

6. În 60 minute drobul ar trebui să fie copt. Testați cu ajutorul unei scobitori. Dacă aceasta iese curată, preparatul este gata.

7. Scoateți drobul din formă și puneți-l pe un grătar. Acest lucru este necesar pentru a ajuta la răcirea lui. Dacă-l veți lăsa în formă, se va crea multă umididate la baza drobului.

8. Îl puteți tăia când s-a răcit complet.

9. Prezentați-l cât mai atractiv la masă și însoțiți-l de multe crudități și de un sos sau o maioneză vegetală.

IMG_8045

IMG_8046

IMG_8041

 

Sursă rețetă: Această rețetă ne-a fost inspirată de dr. Doru Laza. Alimentația Optimă a adus câteva modificări rețetei originale.

By   -   Jan 8, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE