Drob de hrișcă și nuci

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

2 căni hrișcă fiartă

2 căni de năut – spălat bine și înmuiat bine (12 ore)

1 cană de nuci măcinate

1 ardei roșu, tăiat cubulețe mici

1 ceapă mare, tocată mărunt

5 -6 căței de usturoi, zdrobiți

1 legătură de pătrunjel, tocată mărunt

1 linguriță de oregano uscat (pulbere)

1 cană lapte de soia (sau supă de legume sau apă)

1 linguriță sare neiodată (sau, după gust)

opțional: 3 – 4 linguri de făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți). Drobul din imagini nu conține acest ingredient și este ușor sfărâmicios, dar legat.

Preparare:

Important: Hrișca se spală bine și se lasă la înmuiat 2 -3 ore, apoi se spală din nou și se pune în apă care clocotește. La o măsură de hrișcă, două măsuri jumate de apă. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge ochiul, se acoperă vasul și se lasă deoparte până va absorbi tot lichidul. Pentru un gust mai bun, poate fi fiartă în supă de legume cu diferite plante aromatice.

1. Blendați năutul (înmuiat în prealabil) împreună cu lapte de soia, până ajunge la o consistență cremoasă.

2. Într-un bol încăpător amestecați bine pasta de năut cu restul ingredientelor din rețetă.

3. Pregătiți vasul pentru cuptor. Noi am folosit o formă de chec în care am pus hârtie de copt.

4. Puneți compoziția (care este un pic moale, dar așa trebuie să fie, se va închega la cuptor) în forma de copt.

5. Dați la cuptor la foc mic.

6. În  60 – 90 de minute drobul ar trebui să fie copt. Testați cu ajutorul unei scobitori. Dacă aceasta iese curată, preparatul este gata.

7. Scoateți drobul din formă și puneți-l pe un grătar. Acest lucru este necesar pentru a ajuta la răcirea lui. Dacă-l veți lăsa în formă, se va crea multă umididate la baza drobului.

8. Îl puteți tăia când s-a răcit complet. Când serviți, ungeți drobul cu ulei de măsline.

9. Prezentați-l cât mai atractiv la masă și însoțiți-l de multe crudități și de un sos sau o maioneză vegetală.

IMG_7463 IMG_7465 IMG_7467 IMG_7468 IMG_7471 IMG_7474 IMG_7476

Îți recomand să încerci și aceste rețete pe bază de hrișcă:

Salată de hrișcă garnisită cu ciuperci

Salată de hrișcă asortată cu legume la abur

Tartine cu pate de hrișcă și ciuperci

Pate de hrișcă și ardei roșu

 

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

Related Images:

By   -   Sep 15, 2015   -   1 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE
1 Comment