Drob de cartofi

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

4 cartofi

2 cepe

1 căpățână de usturoi

1 ardei gras roșu (crud sau congelat)

1/2 cană de pesmet

1/2 cană de suc de roșii

1 linguriță de cimbru

1 legătură mare de mărar sau pătrunjel, ce preferi

susan pentru ornat

sare

Mod de pregătire:

1. Spală cartofii și fierbe-i în coajă doar pe jumătate. Îi pui în apă care clocotește și îi lași cca 20 de minute, apoi îi scoți din apa fierbinte și aștepți să se răcească.

2. Dă cartofii pe răzătoarea mare (fără coajă).

3. Toacă ceapa mărunt și zdrobește usturoiul cât mai mic.

4. Într-un vas încăpător combină toate ingredientele și potrivește compoziția de sare.

5. Toarnă compoziția într-o tavă pentru cuptor în care ai pus hârtie de copt sau un strat fin de mălai.

6. Unge drobul  cu pastă de tomate și presară deasupra semințe de susan.

7. Dă-l la cuptor la foc potrivit pentru 30 – 40 de minute.

8. Lasă-l să se răcească de tot, apoi taie-l și servește-l cu diverse salate, la masa de prânz sau la cină.

IMG_1007

Așa arată drobul când s-a copt. Se rumenesc ușor marginile și se fac mici șanțuri pe suprafața lui.IMG_1001

IMG_1002

 

IMG_1010

IMG_1017

IMG_1019

 

IMG_1013

Vă încurajez să vă creați propriul drob de cartofi cu aromele preferate și, de ce nu, să-i adaugați și alte ingrediente (conopidă, morcov, țelină…). Dacă sunteți începători în ale bucătăriei, testați prima dată rețetele așa cum sunt scrise, iar apoi, când vă dați seama de textura compozițiilor, de modul în care se comportă la copt, de gust, puteți risca puțin și adăuga și alte arome sau ingrediente care credeți că ar merge. 🙂

IMG_1018

Rețeta: Dr. Doru Laza

 

By   -   Apr 27, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE