Cozonac vegan fără coacere

Ingrediente foaie:

1 cană de fulgi de cocos

1 cană de fulgi de ovăz

3 portocale

coaja rasă de la o lămâie

2  linguri sirop de arțar/agave/miere

1 lingură de ulei de cocos (opțional)

 

Ingrediente cremă:

 1 cană de nucă măcinată

¼ de cană de pudră de roșcove (karob)

1 cană de curmale fără sâmburi (hidratate)

vanilie naturală (opțional)

1 lingură unt de cacao (opțional)

 

Mod de preparare foaie:

1. Blendați foarte bine portocalele (inclusiv pulpa, fără coajă și fără semințe), până obțineți o textură cremoasă.

2. Râșniți fulgii de cocos și fulgii de ovăz, pentru a-i transforma în făină, apoi amestecați-i cu crema de portocale, coaja rasă de lămâie, îndulcitorul și uleiul de cocos topit pe baie de aburi. Frământați puțin aluatul obținut, eventual mai adăugați două-trei linguri de apă, dacă nu este suficient de legat și se fărâmițează (contează cât de zemoase sunt portocalele). Lăsați deoparte aluatul, timp în care pregătiți crema.

Mod de preparare cremă:

1. Blendați curmalele hidratate, până obțineți o cremă, apoi încorporați restul ingredientelor.

Asamblare cozonac:

Pe blatul de lucru întindeți o folie alimentară, apoi adăugați aluatul, iar peste acesta puneți o altă folie alimentară. Cu ajutorul unui sucitor întindeți ușor aluatul, dându-i formă de dreptunghi, nu mai gros de jumătate de cm. Ridicați folia de deasupra, puneți cremă pe toată suprafața dreptunghiului, apoi rulați cu atenție, ajutându-vă de folia alimentară.

Ungeți cozonacul cu o glazură formată din pudră de roșcove și puțină apă, peste care presărați bucăți mari de nuci. Dați-l măcar o oră la rece, la frigider. Este delicios!

IMG_6617

IMG_6635

IMG_6639

IMG_6626IMG_6648

 

Inspirat din rețetele dnei Elena Niță Ibrian.

<\/body>