Ciuperci sote, mămăliguță și brânză topită

Rețete

Vă invităm la o mămăliguță caldă, tradițională cu brânză tofu topită și ciuperci suculente , totul învăluit în aroma discretă a uleiului de măsline și presărat cu fulgi de drojdie nutritivă.

Am dorit să înlocuim combinația grea și nesănătoasă de unt-ou-smântână-brânză pe care majoritatea românilor o servesc lângă mămăliguța tradițională, cu o cremă de brânză tofu foarte fină, asemănătoare la gust cu brânza topită.

Cum am procedat:

1. Mămăliguța – rețetă clasică, nimic special. De notat doar faptul că nu am adăugat niciun fel de grăsime (ulei sau alt tip de grăsime ) în vasul în care a fiert mămăliguța, ci doar apă, sare și mălai.

2. ”Brânza topită” – am blendat câteva minute:  un pachet de tofu simplu (cca 250 gr.) cu 2 linguri de apă, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură fulgi de drojdie nutritivă și 1/2 linguriță praf de usturoi. (dacă tofu este foarte sărat, tăiați-l bucățele mici și puneți-l în apă rece 15 – 20 min, se va desăra)

3. Ciupercile – după ce le-am curățat și spălat, le-am tras la tigaia de teflon și le-am înăbușit puțin în suc propriu, fără nicio picătură de ulei.

Pe platoul de servire, am așezat preparatele așa cum observați în fotografie, am stropit totul cu o lingură de ulei de măsline și am presărat fulgi de drojdie nutritivă (despre care, se știe, conțin controversata vitamină B12).

Vă garantăm că vă veți bucura de o masă ușoară, de un gust deosebit și până să vă dați seama că nu aveți ou sau unt, vă veți fi săturat deja! Poftă bună!

(Mai dorim să menționăm faptul că mămăliguța caldă stropită/unsă cu ulei de măsline are un gust senzațional, similar gustului de mămăliguță cu unt topit).

 

 

By   -   Dec 26, 2012   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE