Citronadă cu ghimbir

Băuturi / Rețete

Sărbătorile aduc cu ele mese îmbelșugate cu preparate hipercalorice și greu digerabile. Persoanele care nu reușesc să-și stăpânească apetitul și să mănânce cumpătat se confruntă cu o serie de afecțiuni digestive. Cel mai bine ar fi să nu ajungeți în faza de suferință, dar dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, e bine să știți cu ce alimente vă puteți repara sau calma, până când ajungeți la medic, dacă situația este mai gravă.

Spre exemplu, după o masă bogată și foarte calorică, ghimbirul are capacitatea de-a vă ajuta să vă reglați digestia, deoarece acesta ajută la digerarea mâncărurilor grase, la combaterea disconfortului abdominal generat de balonări și la absorbția elementelor nutritive din alimentele consumate, prin eliberarea a numeroase enzime pentru digestia proteinelor.

Ghimbirul mai este cunoscut ca remediu natural pentru grețuri, dureri menstruale, stress, răceli, hipertensiune, hipercolesterolemie, reumatism și chiar cancer.

Puteți folosi ghimbirul fie în stare crudă, fie preparat termic, sub formă de rădăcină proaspătă sau deshidratată.

Vă propun o rețetă de citronadă cu ghimbir, pe care o puteți bea înainte cu 30 – 45 de minute de masă sau la o oră jumate după masă. Persoanele care suferă de gastrită sau ulcer, pot folosi ghimbirul mai degrabă sub formă de ceai (nu foarte concentrat) și eventual în combinație cu mușețel sau gălbenele.

Ingrediente pentru 2 pahare mari de citronadă (cca 600 ml):

2 – 3 cm de ghimbir răzuit

sucul de la 2 lămâi

sucul de la 4 portocale

2 – 3 linguri miere/agave

apă (cca 300 ml)

mentă proaspătă

Mod de preparare:

1. Blendează foarte bine toate ingredientele.

2. Strecoară citronada, deoarece rădăcina de ghimbir are o textură ațoasă și deranjantă.

3. Pune citronada în pahare și orneaz-o cu mentă proaspătă.

4. Servește citronada cu bucurie și un zâmbet larg. 🙂

IMG_0914

IMG_0915

IMG_0913

IMG_0912

IMG_0908

IMG_0905

 

By   -   Apr 12, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE