Chifteluțe tăvălite

Fel principal / Rețete

Aceasta este cea mai simplă rețetă posibilă de chifteluțe vegetariene pe care v-o ofer. Conține un singur ingredient principal, prezent în bucătăriile tuturor: cartoful! Tot farmercul chifteluțelor este dat de faptul că sunt tăvălite prin diferite tipuri de semințe sau pudre de legume și acest lucru le face aspectuoase, dar și mai gustoase!

Ingrediente pentru cca o tavă de aragaz:

4 cartofi fierți în coajă

4 linguri semințe de floarea-soarelui, măcinate

2 linguri de semințe de cânepă

4 linguri de făină de fulgi de ovăz (fulgi râșniți)

1 ceapă tocată mărunt

1 căpățână de usturoi românesc

1 lingură de fulgi de drojdie nutritivă

1/2 linguriță de turmeric

1 linguriță de sare

1 lingură de ulei de măsline (pentru uns, la final)

Pentru tăvălire: pudră de boia dulce, susan alb și/sau negru, semințe de floarea-soarelui, etc… Mai puteți folosi mac sau o pudră de verdețuri (oregano, cimbru, etc…)

Mod de preparare: 

Cartofii fierți în coajă și răciți se dau pe răzătoarea mare.

Ceapa și usturoiul, tocate mic, se sotează în suc propriu cu un stop de sare și cu turmericul.

Într-un bol se amestecă toate ingredientele menționate, apoi se formează în mâna puțin umezită, chifteluțe sub forma unor bile. O parte dintre ele se tăvălesc prin boia dulce, altă parte prin semințe de floarea-soarelui, iar altele prin susan negru. Se pot lăsa câteva și netăvălite. 🙂

Se așază în tava de cuptor, pe hârtie de copt și se coc la foc mic aproximativ 45 de minute. Când se scot din cuptor se ung cu ulei de măsline. Merg foarte bine cu o maioneză vegetală și o salată de crudități!

IMG_8830

IMG_8829

IMG_8834

 

IMG_8839

Pentru că sunt foarte simplu de pregătit și rezultatul este garantat, vă sugerez să le pregătiți împreună cu cei mici. Sigur le va face plăcere să formeze ei în mânuțe micile bile de cartof și se vor distra, apoi, tăvălindu-le. 🙂

Daniela Diaconu

 

 

By   -   Dec 16, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE