Chifteluțe marinate în sos de ardei copt

Fel principal / Rețete

Am folosit rețeta de chifteluțe de aici (chiftele de linte verde cu ghimbir), dar puteți folosi orice tip de chifteluțe vegetale.

Ingrediente sos:

5 – 6 ardei kapia (sau gogoșari) copți, curățați de semințe și de coajă și tăiați feliuțe

1 ceapă mică

5 -6 căței de usturoi (sau după gust)/sau praf de usturoi

1 foaie de dafin

1 linguriță de oregano

1/2 linguriță de turmeric

1 lingură de fulgi de drojdie nutritivă (opțional)

1 lingură de amidon de porumb pentru îngroșarea sosului

1/2 de cană de suc de roșii sau roșii blendate

1 lingură de ulei de măsline

sare, dup gust

Dacă nu aveți amidon de porumb, îl puteți înlocui cu un cartof fiert și blendat sau cu orez (2 linguri), la fel, fiert și blendat.

Mod de preparare:

Am sotat în suc propriu ceapa, usturoiul și ardeiul kapia (cu tot cu sucul lăsat de ardeiul copt), apoi am blendat aceste ingrediente cu ajutorul unui blender/mixer vertical și am obținut un fel de pastă de ardei.

Am dizolvat amidonul în sucul de roșii rece, apoi am transferat acest amestec peste pasta de ardei, am pus și foaia de dafin și am fiert totul câteva clocote, amestecând continuu, până s-a îngroșat puțin. La final, înainte de-a stinge focul, am pus oregano și turmeric și o lingură de fulgi de drojdie nutritivă.

Am pus chifteluțele în sos, am stropit cu ulei de măsline, am ras puțin tofu și am ornat cu pătrunjel proaspăt.

Iată un fel principal minunat pentru o masă de prânz, pe care-l putem consuma cu un piure (de legume sau de mazăre galbenă) și cu salate de crudități.

IMG_8731 IMG_8732 IMG_8733 IMG_8734

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

By   -   Nov 23, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE