Chifteluțe de hrișcă și soia

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

o cană de hrișcă fiartă

1 cană de soia granule fine, fiartă cu plante aromatice și scursă apoi de apă (eu o fierb în trei ape cam 10 minute la fiecare fiebere)

5 linguri de semințe de floarea-soarelui, râșnite

1 ceapă mică (sau pudră de ceapă)

1 căpățână de usturoi (sau pudră de usturoi)

1 vf. de cuțit de turmeric

1 legătură de mărar

3 – 4 linguri de fulgi de ovăz râșniți

sare

ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, apoi se formează chifteluțele în palma umezită.

Se coc pe hârtie de copt, la cuptor, aproximativ o oră, la maxim 180 de grade Celsius.

Când sunt gata se ung cu ulei de măsline și se păstrează intr-un vas de sticlă (sau ceramică).

Merg cu orice tip de sos vegetal (roșii, ardei copt sau maioneze), cu piure și/sau diferite legume la abur, sotate în suc propriu sau coapte. Nu uitați și de crudități, esențiale la orice masă!

IMG_8799 IMG_8800 IMG_8801 IMG_8802 IMG_8803

Vă mai recomand următoarele preparate cu hrișcă, un aliment-medicament pe care vă încurajez să-l consumați regulat:

Drob vegan cu hrișcă și tofu (o bunătate care arată și foarte fain!)

Drob de hrișcă și nuci

Pate de hrișcă și ciuperci

Pate de hrișcă și ardei roșu

Pilaf de hrișcă

Ardei umpluți cu hrișcă și ciuperci

Vă mulțumesc frumos pentru vizită și sper ca rețetele pe care vi le dăruiesc gratuit să vă ofere un plus de sănătate și de bună dispoziție în bucătărie.

Vă aștept cu drag și pe pagina mea de facebook.

Daniela

 

By   -   Dec 3, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE