Chifteluțe de cartofi

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

6 cartofi cruzi

2 cepe, tocate mărunt

1 căpățână de usturoi, zdrobită

1 legătură de mărar verde

1 linguriță de cimbru uscat

1 linguriță de oregano uscat

1 linguriță de boia dulce

1/2 linguriță de turmeric (curcumă)

1 lingură de fulgi de drojdie nutritivă (inactivă)

sare

ulei de măsline (pentru uns chiftelele când le scoți din cuptor)

Mod de preparare

1. Dă pe răzătoarea mică patru cartofi și pe răzătoarea mare pe ceilalți doi.

2. Amestecă într-un bol toate ingredientele, stoarce în palme surplusul de lichid și formează chiftele ușor turtite.

3. Pune chiftelele în tava de la cuptor pe hârtie de copt și coace la foc mediu, 40 – 60 de minute, întorcându-le și pe cealaltă parte.

Dacă nu ai hârtie de copt, presară mălai în tava de cuptor și va fi la fel de bine. Poate mai bine, dacă ne gândim și la grăsimile cu care sunt impregnate hârtiile de copt, dar zic să nu fim mai catolici decât Papa, nu? 🙂

4. Chiar dacă ți se pare că nu se vor lega, nu te îngrijoa. În prezența temperaturii din cuptor, cartoful crud se leagă.  Nu e nevoie de ou sau alt liant. Trebuie doar să le faci turtite, nu rotunde, pentru a se coace mai repede și mai bine. Ai grijă să nu le arzi. Ale mele au fost la un pas. 🙂

5. Când sunt gata, pune-le într-un vas de Jena, unge-le când sunt calde cu ulei de măsline și acoperă vasul. Se vor frăgezi și vor fi foarte bune.

 

IMG_8932

IMG_8930

IMG_8933

IMG_8929

IMG_8938

 Rețeta mi-a fost inspirată de una similară a dr. Doru Laza.

 

 

By   -   Apr 17, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE