Chiftele de linte verde cu ghimbir

Rețete

Rețeta pe care v-o propunem aparține doamnei dr. MargiAnne Isaia.

La rețeta de bază am mai adăugat noi fulgi de drojdie inactivă (bogată în vitamine din grupul B, inclusiv B12) și ghimbir crud ras.

Ingrediente:

1 cană de linte fiartă și scursă bine de apa în care a fiert

1/2 cană fulgi de ovăz

1/2 cană pesmet ( Sau echivalentul cantității în miez de pâine înmuiat în cantitatea de lapte (sau apă) din rețetă. Noi nu am avut pesmet la îndemână.)

1/2 cană lapte de soia (sau apă)

2 linguri ceapă tocată fin ( Adică o ceapă mai mică.)

2 căței de usturoi ( Noi am pus 6 căței. Ne place usturoiul.)

1/2 linguriță cimbru pulbere

1/2 linguriță busuioc pulbere

1/2 linguriță sare

ghimbir (cât o nucă) răzuit mic

1 lingură fulgi de drojdie inactivă

Observații:

1. Puteți folosi orice iarbă culinară (crudă sau uscată) vă place dvs. în combinație cu lintea verde, dacă nu agreați cimbrul sau busuiocul.

2. Observați că nu am pus deloc ulei în compoziție. Chiftelele se ung cu ulei când le scoatem din cuptor. Aveți nevoie de o pensulă.

Număr de porții: 6 (asta înseamnă o tavă mare de aragaz plină de chifteluțe)

Mod de preparare:

Se mixează lintea fiartă cu laptele (sau apa), până la obținerea unei compoziții omogene. (Nu insistați să mixați foarte bine, nu e necesar să avem o compoziție prea cremoasă.) Apoi adăugăm restul ingredientelor și lăsăm compoziția la odihnă 15 minute, timp în care fulgii de ovăz se vor înmuia și celelalte ingrediente solide vor absorbi lichidul și chifteluțele vor putea fi modelate ușor.

Modelăm chifteluțele cu mâinile umezite sau folosim o lingură specială. Le așezăm în tava de cuptor în care am pus hârtie de copt.

Se coc la foc potrivit primele 10 -15 minute, apoi le verificăm și eventual întoarcem cu o spatulă și reducem focul pentru ultimele 15 minute de coacere. Intr-o jumătate de oră, maxim 45 de minute, depinde de aragazul fiecăruia, ar trebuie să fie gata.

SECRET: Este de preferat să acoperiți chifteluțele cu hârtie de copt pentru a se păstra frăgezimea. Altfel, vor deveni uscate. Dar chiar și asa, dacă nu le acoperiți cu hârtie de copt, dar le ungeți cu ulei când le scoateți din cuptor și le puneți într-un vas cu capac, nu vor mai fi uscate.

Se servesc cu o cremă vegetală și salată de crudități.

Vă dorim poftă bună!

Copyright fotografii: www.alimentatiaoptima.ro

 

By   -   Apr 1, 2013   -   1 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE
1 Comment
  1. Mirela
    01/04/2013

    Arata foarte delicios…curand voi incerca si eu sa le fac pentru familia mea, mie una imi place lintea mult ( si bineinteles cu usturoi 😀 )