Chiftele cu quinoa și legume

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

2 căni de quinoa fiartă (500 gr.)

1 cartof potrivit, fiert în coajă

1 morcov potrivit

1 țelină mică (cantitatea de țelină rasă trebuie să fie cam 1/2 din cantitatea de morcov ras)

1 ceapă mică

1 căpățână de usturoi

1 legătură de mărar verde

2- 3  linguri de pesmet

2 – 3  linguri de făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți)

1 lingură de boia dulce

1/2 linguriță de turmeric

1 linguriță de oregano

sare, după gust

ulei de măsline, pentru uns chiftelele când se servesc

Mod de preparare:

1. Spală bine quinoa în câteva ape și hidrateaz-o câteva ore. Apoi, o poți fierbe. (În maxim 15 minute este gata).

2. Călește în suc propriu (sau cu 2 linguri de apă) ceapa și usturoiul tocate fin, morcovul și țelina date pe răzuitoarea mică. Tot acum adaugă și condimentele: turmeric, boia, oregano, sare.

3. Într-un bol larg, amestecă toate ingredientele: quinoa fiartă + legumele călite + cartoful fiert, dat pe răzătoarea mică + mărarul verde tocat mărunt + pesmet și făină de ovăz.

4. Lasă compoziția deoparte câteva minute pentru ca pesmetul și făina de ovăz să absoarbă surplusul de lichid și să ai o compoziție fermă din care să poți modela chifteluțele. Dacă mai e nevoie apoi, mai adaugă o linguriță de pesmet și o linguriță de făină de ovăz.

5. Formează în mâna umezită chifteluțe și așază-le în tava de aragaz în care ai pus hârtie de copt.

6. Coace-le la foc potrivit 45 – 60 minute, până se rumenesc ușor. La jumătatea timpului de coacere, le poți întoarce și pe cealaltă parte.

7. Servește-le cu sos de roșii, cu sos de tofu sau cu sos de caju! Dacă vrei, le poți unge și cu puțin ulei de măsline. Cele din fotografii sunt simple, fără ulei.

IMG_9787 IMG_9795 IMG_9798 IMG_9800 IMG_9811

S-ar putea să te intereseze și aceste preparate cu quinoa:

Ardei umpluți cu quinoa și ciuperci

Mâncare de varză dulce cu quinoa

 

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

By   -   Aug 23, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE