Cartofi umpluți cu legume și soia texturată

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

4 cartofi potriviți

1 ceapă potrivită, tăiată mic

5 căței de usturoi, zdrobiți și bine mărunțiți

1 cană soia texturată fiartă cu plantele aromatice preferate (cimbru, dafin, oregano, maghiran)

1 morcov dat pe răzătoarea mică

1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe mici

1 legătură de mărar, tocată mărunt

1 linguriță pastă de tomate (eventual diluată cu puțină apă), pentru uns cartofii

ulei de măsline

sare

IMG_5553

 

Preparare:

1. Fierbe cartofii în coajă, doar pe jumătate.

2. Curăță cartofii de coajă, apoi taie-i la jumătate, pe lungime.

3. Cu ajutorul unei lingurițe, scoate miezul din interiorul jumătăților de cartofi (pe care-l poți folosi la alt preparat, spre exemplu la chifteluțe)

4. Călește ceapa și morcovul în suc propriu sau în 2 -3 linguri de apă, dacă tigaia ta nu este una antiaderentă.

5. Într-un bol adaugă soia fiartă (și bine stoarsă), morcovul și ceapa călite, usturoiul și ardeiul gras crude și mărarul. Amestecă bine totul și potrivește de sare. Nu e necesar să pui ulei.

6. Umple jumătățile de cartofi, unge-le cu pastă de tomate și dă-le la cuptor pentru cca 30 minute, la foc potrivit.

7. Când îi servești unge-i cu ulei de măsline și alătură-le o salată mare de crudități.

Poți servi cartofii la masa de prânz alături de alte preparate sau îi poți servi la cină, doar cu salată verde.

IMG_5550

By   -   Mar 9, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE