Burger de fasole roșie

Fel principal / Rețete

Ok, știu, când pronunțăm cuvântul ”burger” deja ne imaginăm un anumit produs. 🙂  Acest burger este o simplă chiftea de fasole aromată, hrănitoare, sățioasă, economică și pentru unii, chiar gustoasă. 🙂

Ingrediente:

500 gr fasole roșie fiartă

5 linguri semințe de floarea-soarelui, întregi

1 ceapă, tocată mic

5 -6 căței de usturoi, zdrobiți

5 linguri de fulgi de ovăz râșniți

1/2 linguriță turmeric

1 linguriță boia dulce

1 vf. cuțit ardei Cayenne

1 lingură drojdie nutritivă

1 linguriță cimbru uscat

pesmet + boia dulce, pentru tapetat burgerii

După preferință, se poate adauga verdeață sau alte arome!

Mod de preparare:

Se zdrobește fasolea cu ajutorul unei furculițe sau a unui zdrobitor de cartofi și se amestecă bine cu restul ingredientelor. Se formează burgerii, se dau printr-un amestec de pesmet și boia dulce, apoi se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se pun la cuptor pentru aproximativ o oră (150 – 180 gr.).

Când se mai răcesc, se pot unge cu ulei de măsline. Merg cu un sos, cu salată verde și cu diferite crudități. Sunt, evident, hrănitori, proteici și benefici pentru sănătate!

 

 

 

IMG_1772

Sursă: Pentru această rețetă m-am inspirat de aici (allrecipes.com) și am adaptat-o după preferințele mele.

Foto: Daniel Diaconu

By   -   Apr 24, 2016   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE