Bulete de năut

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

1 cană mare de năut hidratat peste noapte (cca 300 gr)

1 ardei gras roșu

1 căpățână de usturoi (potrivită)

1 ceapă (potrivită)

1 legătură de mărar

1/2 linguriță de turmeric

o lingură de fulgi de drojdie nutritivă (inactivă)

3 linguri de pesmet

sare

ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Blendează bine năutul hidratat peste noapte, împreună cu ardeiul gras și ceapa. Eu am folosit un mixer vertical și n-a fost necesară suplimentarea cu apă. Datorită cepei și ardeiului, compoziția s-a mixat foarte bine.

2. Adaugă usturoiul zdrobit mărunt, mărarul tocat mic și pesmetul.

3. La final, pune și turmericul și fulgii de drojdie nutritivă și potrivește de sare.

4. Formează în mâna umezită bulete pe care așază-le în tava de aragaz, pe hârtie de copt.

Dacă n-ai hârtie de copt, presară puțin mălai în tavă. Buletele din fotografii au fost coapte pe un strat superficial de mălai.

5. Coace buletele la foc mic, în jur de 45 – 60 de minute.

6. Când le scoți din cuptor, stropește-le cu ulei de măsline și pune-le într-un vas de Jena cu capac pentru a se frăgezi. Dacă-ți plac crocante la exterior, nu acoperi vasul.

Sugestie meniu: Servește buletele, ca fel principal (fiind o sursă importantă de proteină) și alătură-le o garnitură de legume (sote sau la abur, ex. broccoli, conopidă, fasole verde, ș.a.), un sos de semințe sau nuci și o salată mare-mare verde cu andive. Dacă ai și pâine integrală sau un alt preparat cu cereale (ex. 2-3 linguri de pilaf de mei, hrișcă, orez integral ș.a.), te poți declara fericit, ai un prânz vegetarian echilibrat nutrițional! 

 

IMG_0218

 

IMG_0223

IMG_0229

IMG_0226

By   -   Apr 22, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE