Broccoli ne scapă de ulcer

Rețete

Un grup de cercetători ai Universității John Hopkins a descoperit în broccoli compusul numit SULFORAFAN. Acesta (sulforafanul) are rolul de-a stimula celulele organismului să producă anumite enzime care atacă maladia canceroasă.

Un alt studiu publicat în revista ”Proceedings of the National Academy of Science” arată că acest SULFORAFAN existent în broccoli (și nu numai) omoară Helicobacter Pylori, bacteria răspunzătoare pentru majoritatea ulcerelor și cancerelor de stomac. Testele de laborator au demonstrat că sulforafanul omoară această bacterie rezistentă la terapia cu antibiotice.

Sulforafanul se mai găsește și în varză de Bruxelles, napi, varză și conopidă.

Broccoli, pe lângă minunatul sulforafan, mai conține:

  • -vitaminele A, C, E și K,
  • seleniu (protector față de cancer și boli cardiovasculare),
  •  calciu, fier,
  • potasiu (ajută la normalizarea bătăilor inimii și a tensiunii arteriale),
  •  fibre vegetale solubile (care scad colesterolul și previn cancerul de colon)
  •  bioflavonoide și alți antioxidanți,
  • indoli și
  • monoterpene (compuși antioxidanți puternici care protejează împotriva îmbolnăvirilor de inimă).

Cum îl mâncăm?

Broccoli poate fi consumat crud (varianta ideală) sub forma unei salate (găsiți rețeta pe acest blog), sau preparat la aburi (se păstrează cele mai multe substanțe  nutritive).

Sursa text: Sorin Nicola, ”Sănătate și Vindecare”

Sursa foto: http://informatii-pretioase.ro/broccoli/

Rețete cu broccoli:

Salata de broccoli

By   -   Feb 8, 2012   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE