Broccoli gratinat

Fel principal / Rețete

Această variantă de broccoli gratinat este super delicioasă și nu este nici greu de preparat. În maxim o oră ai o cină gustoasă și sănătoasă!

Ingrediente pentru cca 4 porții:

1 broccoli (cca 500 gr.)

1 cană de orez integral fiert bine

1 și 1/2 cană de lapte de soia/apă

1/2 cană semințe de floarea-soarelui măcinate/nuci

1 ceapă mică

1 lingură fulgi de drojdie nutritivă (inactivă)

1 linguriță de turmeric

1 linguriță de sare

Mod de preparare:

1. Fierbe orezul integral. La o măsură de orez uscat, pune două măsuri jumătate de apă. Ai nevoie de o cană de orez fiert.

2. Blendează foarte bine orezul fiert împreună cu laptele de soia (sau apa). Eu am folosit un mixer vertical și am pus apa treptat pentru o mai bună omogenizare a compoziției.

3. Adaugă la blendare semințele ( sau nucile) râșnite, ceapa tocată, fulgii de drojdie, turmericul și sarea. Vei obține un sos alb-gălbui, de consistența unei smântâni lichide. Gustă-l, ca să fii sigur(ă) că este potrivit de sărat.

4. Spală sub jet puternic de apă rece broccoli, apoi introdu-l 2 -3 minute într-un vas cu apă clocotită și sare.

5. Desfă buchețelele de broccoli și pune-le într-un vas de Jena.

6. Toarnă peste broccoli sosul de orez și dă vasul la cuptorul încins dinainte, la foc potrivit, pentru 20 – 30 de minute.

7. Servește-l cald, stropit cu ulei de măsline! Este atât de bun încât nu vei mai avea răbdare să ornezi farfuria! (Noi n-am avut!) Eventual, pune-i un pic de pătrunjel verde deasupra.

Sper tare mult să-ți placă! Dacă-l pregătești, scrie-mi pe pagina mea de Facebook! Feedback-ul tău mă încurajează să testez și alte preparate și să-mi fac timp să-ți scriu rețetele. 🙂

IMG_0990

IMG_0991

IMG_0993Această rețetă a fost adaptată după o rețetă similară a dr. Doru Laza

 

 

By   -   Apr 16, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE