Brioșe aperitiv umplute cu ciuperci

Fel principal / Rețete

Ingrediente:

Pentru ”aluat”:

4 – 5 cartofi potriviți, fierți în coajă

200 gr. tofu simplu

1 lingură fulgi de drojdie nutritivă

un vârf de cuțit de turmeric (sau un pic mai mult)

sare, doar dacă folosiți tofu nesărat

 Pentru umplutură:

6 -7 ciuperci potrivite (champignon sau alte tipuri de ciuperci sau combinate… Spre exemplu, ghebele sunt grozave.)

1 lingură de pastă de ardei roșu sau o linguriță de boia dulce

1 ceapă mai mică

1/2 căpățână de usturoi românesc

verdeață proaspătă (mărar și/sau pătrunjel)

un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru ”aluat”:

1. Faceți un piure din cartofii fierți (bine) în coajă. Folosiți zdrobitorul de cartofi, nu blenderul. Nu adăugați apă.

2. Blendați tofu până obțineți o pastă fină. Eventual adăugați una, maxim două linguri de apă, dacă nu se blendează. Eu nu am pus apă deloc. Adăugați la blendare turmericul și fulgii de drojdie nutritivă, pentru o mai bună omogenizare a acestora.

3. Amestecați crema de tofu cu piureul de cartofi. Trebuie să aveți o compoziție solidă, compactă, ușor manevrabilă, din care să puteți forma în mână o bilă fermă.

Pentru umplutură:

1. Sotați ciupercile cu ceapa și usturoiul, iar la final adăugați boiaua dulce și verdeața tocată fin. Asta e tot!

Asamblare brioșe:

1. Luați din ”aluatul” de brioșe o cantitate de mărimea unei nuci mari, formați în mâna umedă o bilă, apoi aplatizați-o între palme și puneți-o deoparte pe o farfurie. Trebuie să arate ca un biscuit rotund și gros cam de jumătate de centimetru. Procedați astfel cu tot aluatul de brioșe.

2. Pe fiecare ”biscuit” puneți în mijloc o lingură din compoziția de ciuperci, apoi adăugați deasupra un alt ”biscuit” și lipiți-i marginile de cel de jos. Cu mâna făcută căuș, puteți să lipiți foarte bine cele două foi și să dați o formă înaltă, frumoasă, brioșelor.

3. Cu ajutorul unei furculițe puteți să scrijeliți marginile brioșei pentru un aspect mai interesant.

4. Desprindeți ușor de pe masa de lucru fiecare brioșă formată (eu folosesc o lamă de cuțit foarte subțire) și transferați-o în tava de aragaz în care ați pus fie hârtie de copt, fie un strat fin de mălai.

5. Dați brioșele la cuptor și coaceți-le la foc mediu aproximativ 30 de minute sau până ce se rumenesc frumos. Sunt gata atunci când suprafața lor este întărită și se desprind ușor din tavă. Când le scoateți din cuptor, ungeți-le cu ulei de măsline și presărați deasupra puțină boia.

6. Serviți-le la masă cu diverse crudități și sosuri/maioneze vegetariene. Merg excelent cu smântână de caju, măsline naturale și roșioare cherry.

Pot fi un aperitiv interesant și gustos pentru o masă mai specială.

IMG_8814

IMG_8812

 

IMG_8811

IMG_8810

IMG_8808

IMG_8807

In speranța că v-a plăcut această rețetă, vă mulțumesc pentru vizită și vă aștept cu drag să reveniți! 🙂 Dacă doriți, ne putem întâlni și pe paginea mea de Facebook!

Daniela

By   -   Dec 9, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE