Bombonici cu pepene galben :)

Rețete

Ingrediente:

1 cană de făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți – umpleți râșnița cam de 3 ori)

un pumn de curmale puțin hidratate (pentru a se blenda mai bine)

1 banană coaptă

1 felie de pepene galben (sau o portocală potrivită)

1 lingură de pudră de roșcove (carob)

arome opționale: coajă de portocală (bio), vanilie naturală sau păstaie de vanilie

1 lingură de ulei

un praf de sare

Mod de preparare:

1. Amestecă făina de ovăz cu pudra de roșcove.

2. Mixează bine până obții o pastă fină:banana, pepenele galben și curmalele înmuiate (și curățate de sâmburi).

3. Într-un bol amestecă bine făina de ovăz și pudra de roșcove cu crema de fructe. Frământă puțin cu mâna aluatul. Trebuie să fie ușor lipicios, dar ferm.

4. Formează în mână biluțe, apoi rostogolește-le prin miez de nucă de cocos (sau semințe un pic rumenite la foc domol) și dă-le la rece.

Sunt delicioase la câteva ore după ce au stat la frigider.

Bombonicile pot constitui un desert simplu, apetisant și sănătos. Desigur, veți mânca maxim 2 – 4 bombonici, nu tot platoul. De asemenea, sunt delicioase la micul dejun cu lapte de soia. Sunt sățioase și energizante!

Obișnuiți-vă copilașii cu gustul dulce al fructelor (proaspete sau deshidratate) și nu cu dulcele zahărului procesat.

Sper să vă placă! Se pot face o mulțime de alte combinații. Aceasta este rețeta mea cea mai rapidă.

 

IMG_5461 IMG_5469 IMG_5471 IMG_5473 IMG_5474

Dacă ai întrebări, abonează-te la paginea mea de Facebook și scrie-mi acolo un mesaj sau un comentariu.

Daniela Diaconu

Formator în Nutriție acreditat

By   -   Jul 29, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE