Fursecuri New Life

Rețete

Prin amabilitatea doamnei Laura Dima – fost Bucătar Șef al Restaurantului Vegetarian ”New Life” din Buzău (inaugurat duminică, 8 ianuarie 2012), vă oferim rețeta fursecurilor New Life, care au fost atât de apreciate la masa festivă de inaugurare!

Ingrediente (pentru două tăvi de aragaz):

1 cană de apă

1 cană de ulei de măsline

1/2 cub (de 25 g) de drojdie – sau mai puțin (în funcție de cât de crocanți îi doriți)

1 cană de nucă mărunțită

3 linguri de susan (nemăcinat)

1 cană de stafide inmuiate putin și blendate

baton de vanilie

1/2 liguriță coajă rasă de lămâie sau portocală

1 vârf cuțit de sare

făină integrală (cât cuprinde) – aprox. 1 kg

Mod de preparare:

Se pregătește maiaua: se freacă drojdia cu sarea până se înmoaie și devine apoasă. Se adaugă 2 linguri de apă la temperatura camerei și 2 linguri de făină. Se amestecă bine până se obține o consistență asemănătoare smântânii. Se lasă la dospit într-un loc ferit de curenți de aer rece, până se umflă și începe să plesneacă)

Se amestecă bine toate celelalte ingrediente: uleiul, apa, stafidele, nuca, aromele, maiaua și la final făina. Se frământă bine aluatul, apoi se întinde cu sucitorul pe masa de lucru. Folosiți instrumente speciale, sau un pahar pentru a da forma dorită fursecurilor dumneavoastră.

Fursecurile se dau la cuptor la foc potrivit  pentru 20 min. Timpul de coacere diferă în funcție de grosimea aluatului. Dacă ați întins foarte bine aluatul și doriți să obțineți biscuiți (nu fursecuri), atunci trebuie să fiți atenți la coacere, vor fi gata destul de repede și cu siguranță nu vă doriți să-i ardeți. 🙂

Copyright rețetă: Maestru Bucătar Laura Dima, Restaurant New Life, Buzău

By   -   Jan 13, 2012   -   2 Comments
YOU MIGHT ALSO LIKE
2 Comments
  1. C
    29/02/2012

    Foarte bune. Eu le-am testat chiar fara drojdie si cu o lingura de unt de cocos in loc de ulei iar ca faina am folosit in parti egale faina de ovaz, de mei si integrala. Se poate folosi si faina de quinoa. Totul pentru a spori calitatile nutritionale, mai ales ca avem in casa 2 copii. Oricum, o intrebare: pe cand si alte retete de-ale doamnei bucatar Laura?!

  2. admin
    11/04/2013

    Foarte bune ideile dumneavoastră, doamna Magda. Vă mulțumim. Mai multe rețete ale doamnei Laura Dima nu știm când vom putea posta. Suntem o echipă mică ce-și alocă timpul liber administrării acestui site și ne străduim să avem săptămânal rețete și articole noi. O vom contacta pe doamna Laura și îi vom mai solicita rețete și idei.