Ardei umpluți cu hrișcă și ciuperci

Fel principal / Rețete

Ingrediente (aprox 10 – 12 ardei mici):

2 căni de hrișcă fiartă (aprox. 3/4 de cană de hrișcă uscată)

1/2 kg de ciuperci

1 ceapă mare

5 – 6 căței de usturoi

o legătură de pătrunjel

1 linguriță de oregano

sare, după gust

sos de roșii

opțional: 2 -3 linguri de semințe de floarea-soarelui/nuci măcinate + 2 -3 linguri făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați). Ardeii din imagini nu conțin aceste ingrediene. Le puteți adăuga dacă doriți o compoziție mai legată.

Mod de preparare:

1. Toacă ceapa și usturoiul mărunt și sotează-le în suc propriu, după ce ai presărat peste ele un praf de sare. Apoi adaugă ciupercile tăiate mic și lasă-le pe foc până își lasă sucul.

2. După ce ai spălat și hidratat hrișca (cca trei ore), fierbe-o 10 minute la foc mic.  Apoi, scurge surplusul de apă și transferă boabele de hrișcă în tigaie, peste ciuperci. Acoperă tigaia și lasă compoziția deoparte până ce boabele de hrișcă vor absorbi sucul lăsat de ciuperci. (cca 20 – 30 minute)

3. Amestecă bine toate ingredientele, potrivește de sare și umple ardeii cu această compoziție.

4. Așază ardeii într-un vas potrivit de înalt și toarnă în vas sos de roșii până la jumătatea ardeilor. Coace-i la foc domol, maxim jumătate de oră.

5. Servește-i în suc de roșii ori cu smântână de caju.

IMG_7478 IMG_7479 IMG_7481 IMG_7490IMG_7493IMG_7482 IMG_7484  Te invit să încerci și rețeta de DROB DE HRIȘCĂ ȘI NUCI! E foarte bună!

Mulțumesc pentru vizită! Te aștept și pe  paginea mea de Facebook!
Poftă bună, chef de viață și gânduri divine îți doresc!
Cu drag,
Daniela

By   -   Sep 15, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE