Apa fructată … e pe val!

Băuturi / Rețete

Este cunoscută ca ”apă enzimatică”, ”apă vie”, ”apă infuzată cu fructe”, ”apă vitaminizantă” și este destul de promovată în online și nu numai.

Pentru că este vorba despre un produs sănătos, vitaminizant, răcoritor și plăcut la gust, vi-l recomandăm și noi, în special în zilele toride, când nevoia organismului de hidratare este mai ridicată.

Eu obișnuiesc să beau vara apă plată cu lămâie, mentă și ghimbir (un fel de limonadă, dar fără niciun îndulcitor). Minunată!

IMG_3527

Cred că și voi vă preparați licori din astea vara poate chiar ați băut ani la rând acest tip de apă, fără să știți că este ”enzimatică” sau ”vie”. 🙂

Vara asta am profitat de căpșuni și am făcut destul de des apă fructată cu aromă de căpșuni și mentă. Este deosebit de plăcută la gust și foarte răcoritoare. În plus, conține vitamine naturale, minerale și enzime.

Nu există nicio regulă în prepararea ei. Pur și simplu, pune într-o carafă apă plată (sau apă de izvor) și fructele preferate (ce cantitate dorești, în funcție de cât de concentrată vrei să fie în vitamine apa și cât de aromată o preferi). Dacă ai și câteva frunze de mentă, și mai bine! Frunzele de mentă și feliile de lămâie merg în toate combinațiile, în opinia mea. O lași câteva ore și asta e tot. Strecori și bei. Poți s-o păstrezi la rece. A doua zi gustul este mult mai intens.

În imagine de mai jos este o carafă cu apă fructată din căpșuni și puțină mentă (atât am mai avut în ghiveci), dar ulterior am făcut și alte combinații cu căpșuni și multă mentă și lămâie (genial!). Acum am cu cireșe, mentă și lămâie.

Poți folosi orice fructe. Unii folosesc și legume. Eu prefer fructele. Poate doar castravete aș folosi în combinație cu mentă și lămâie. Nu mă încântă amestecurile bogate și complicate în care nici nu mai știi ce bei. Valabil și pentru mâncare. 🙂

IMG_3258

 

Cum o bei? Ca pe apa normală.

Regula: cu maxim 30 minute înainte de masă și

la 1,5 – 2 ore după masă.

IMG_3528

O vară fructată îți doresc și belșug de sănătate, că-i mai bună decât toate!

Daniela Diaconu,

Nutriționist și Formator în Nutriție acreditat

 

By   -   Jun 10, 2015   -   0 Comment
YOU MIGHT ALSO LIKE